SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang

Op donderdag 29 maart jl. hebben de bestuurders van  de...

lees meer...

SKH Ceder | KDV | Driesprong | BSO

ikwileenrondleidingSKH Ceder is gevestigd in basisschool de Ceder en onderdeel van de Cedercampus. Gezamenlijk willen we een rijke sociale omgeving creëren voor alle kinderen in de wijk. SKH Ceder bestaat uit een groep voor kinderdagopvang (vanaf april 2018), een Driesprong groep (3-4 jaar), een VSO groep (4-12 jaar) en een BSO groep (4-12 jaar).

Omgeving

Vlakbij sporthal de Kers, het Willem Wiesepark en milieueducatiecentrum Mak-Blokweer.

Ontbijt op de voorschoolse opvang (VSO)

Om de dag goed te beginnen, kunnen de kinderen bij ons gezellig en gezond ontbijten tijdens de VSO. U kunt als ouder ‘s morgens minder gestrest naar uw werk vertrekken in de wetenschap dat uw kind bij SKH in alle rust een broodje kan eten. Dit is fijn voor de kinderen, maar ook voor u als ouder. De kinderen worden op de VSO ontvangen met een gezellig gedekte tafel waar zij samen met andere kinderen en de pedagogisch medewerksters de dag zullen beginnen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Binnen spelen

SKH Ceder is een sfeervolle en gezellige locatie die van vele speelgemakken is voorzien. We proberen met elkaar een gezellige sfeer te creëren waar kinderen zich thuis en prettig voelen. Met voldoende tijd, ruimte en aandacht voor het individuele kind én voor de groep, en met een prima op elkaar ingespeeld team van pedagogisch medewerkers zeggen niet alleen de kinderen maar ook de ouders zich hier thuis te voelen.

Er is een heus atelier en bibliotheek op de Ceder waar wij met de BSO groep gebruik van mogen maken. Hier kan volop geknutseld, getimmerd en geschilderd worden. De BSO groep lijkt op een gezellige huiskamer waar we de kinderen na schooltijd ontvangen met thee en een koekje.

Buiten spelen

Buiten hebben we een groot schoolplein tot onze beschikking waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Er staan verschillende speeltoestellen en er zijn voldoende spelmaterialen waarmee de kinderen zich kunnen uitleven. Ook door middel van de sportieve activiteiten is buitenspelen op SKH Ceder voor ieder kind een feest.

Driesprong: speciale groep voor kinderen van 3 jaar

Op de woensdagochtend is er een speciale groep voor kinderen van drie jaar uit de wijk: de Driesprong.  Spelenderwijs worden kinderen geholpen om de stap naar de basisschool op een natuurlijke manier te nemen. We werken nauw samen met IBS Ceder en Stichting Netwerk. Voor meer informatie klik hier. Wilt u aanmelden? Klik hier en schrijf uw kind in voor het kinderdagverblijf op SKH de Ceder op de woensdagochtend.

BSO op woensdag, vrijdag en in de schoolvakanties

Op woensdag- en vrijdagmiddag komen de kinderen van SKH Amiketoj vanuit school naar SKH Ceder. Ceder is een hoofdlocatie en daar wordt, net als in de vakanties, een activiteitenprogramma geboden met activiteiten die meerdere weken lopen. De kinderen ontmoeten dezelfde kinderen die ze ook in de vakanties tegenkomen. Dit biedt duidelijkheid voor de kinderen, we kunnen zo een betere personeelsbezetting organiseren en de kinderen hebben meer speelgenoten.

Vreedzame BSO

Elke BSO bij SKH is een Vreedzame BSO. Hiermee sluiten we aan bij de Vreedzame scholen. Het uitgangspunt is dat de kinderen leren om samen te werken, verantwoordelijkheid te dragen voor de groep en de ruimte en om te gaan met verschillen tussen mensen. Ze leren conflicten zo op te lossen dat beide partijen tevreden kunnen zijn. Kortom: ze oefenen voor het echte werk, later in de maatschappij.

Informatie

U bent van harte welkom om de sfeer te komen proeven op SKH Ceder. Neemt u van tevoren even contact op voor een afspraak of druk op ‘rondleiding’, zodat de pedagogisch medewerksters of medewerkster relatiebeheer alle tijd heeft om u een rondleiding te geven en antwoord te geven op al uw vragen. Wij zien u graag!

SKH Ceder
Ceder 2
1628 ME Hoorn
telefoon 0229 212 525
ceder@kinderopvanghoorn.nl

Teamcoördinator (aanspreekpunt ouders): Johanna Keesom

Wijkmanager: Marlies Luitjes
mluitjes@kinderopvanghoorn.nl
06 17 00 26 25