SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang

Op donderdag 29 maart jl. hebben de bestuurders van  de...

lees meer...

SKH de Bonte Koe | KDV

ikwileenrondleidingSKH de Bonte Koe biedt kinderdagopvang (KDV) en tussenschoolse opvang. De Bont Koe is onderdeel van de brede school. De locatie biedt ruimte aan twee KDV groepen van maximaal 12 kinderen. Binnen het kinderdagverblijf wordt er op 2 ochtenden in de week, de dinsdag en donderdagmorgen, speciale aandacht gegeven aan de oudere kinderen, vanaf 3 jaar. Daarnaast biedt SKH een speciaal activiteitenprogramma voor kinderen van 3 -4 jaar. 

De voor en naschoolse opvang van de kinderen van Socrates vindt plaats bij SKH de Kreek. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de afdeling planning en plaatsing.

VVE Status (Voor en Vroegschoolse Educatie),

SKH de Bonte Koe heeft een VVE status. Dit betekent dat we voldoen aan de kwaliteitseisen om kinderen met een VVE indicatie te begeleiden. We werken met een landelijk erkend VVE programma, Startblokken van basisontwikkeling, waarin alle vaste pedagogisch medewerkers worden opgeleid. We zorgen ervoor dat hun kennis steeds op peil blijft en dat we een speel-leeromgeving bieden waarin kinderen volop gestimuleerd worden in hun ontwikkeling.

Startblokken komt ten goede aan al onze kinderen en niet alleen aan de kinderen die via het consultatiebureau een VVE indicatie krijgen. De pedagogisch medewerkers begeleiden het spelend leren van elk kind en kijken goed naar wat het kind nodig heeft om de volgende stap te zetten in de ontwikkeling. Als een kind extra aandacht nodig heeft op een bepaald gebied, dan biedt het team dit kind gerichte activiteiten aan, legt deze vast in een digitaal kinderdagboek en stemt dit af met de ouders.

Omgeving

Vlakbij supermarkt, park en MFA de Kreek met bibliotheek, kookruimte en techniekruimte.

Binnen spelen

De kinderen van de KDV groepen spelen op de eigen groep, maar gaan ook vaak naar ‘buiten’ binnen het gebouw. Vanuit de groep even naar de andere KDV groep kijken; dat is heel leuk als je broer of zus daar zit. Of we gaan er met z’n allen op uit om in de keuken ons fruit te pakken. En als je bijna 4 wordt, mag je alvast even kijken in je toekomstige klas! Dat is natuurlijk hartstikke leuk en ook wel een beetje spannend. Daarnaast spelen we soms bij de peuterspeelzaal. Daar hebben ze weer ander speelgoed dan bij ons, dus daar vermaken de kinderen zich dan ook weer uitstekend. Kortom, het is heel gezellig om naar SKH de Bonte Koe te gaan! Binnen de Bonte Koe is er op dinsdagmorgen en donderdagmorgen een speciale ochtend voor de oudere kinderen, vanaf 3 jaar. Kinderen maken, als ze drie jaar zijn, enorme sprongen in hun ontwikkeling. Er ontstaat een grote behoefte om meer te willen ‘leren’ en bepaalde zaken onder de knie te krijgen. Ze willen daarin serieus genomen worden. Op deze leeftijd krijgen ze steeds meer oog voor de wereld om hen heen en ontstaat de behoefte om de wereld te gaan begrijpen. Met rollenspellen oefenen ze allerlei handelingen die ze dagelijks om zich heen zien, zoals in een winkel iets kopen of naar de dokter gaan.

Buiten spelen

Buiten is genoeg ruimte en buitenspelmateriaal om te spelen. Voor de kleinere kinderen hebben we een plek gecreëerd waar fietsjes niet kunnen komen; om rustig te kunnen spelen en te ontdekken. Maar ook voor de oudere kinderen hebben we leuke speelplekken. Zo is er een echte buitenkeuken waar gekokkereld kan worden en staan er palen op het plein waar mooie tenten gebouwd kunnen worden. Ook kunnen we onze eigen kruiden oogsten in de tuin waar zowel tijm, citroen, lavendel, maar ook eigen gezaaide kruiden in geplant zijn. En niet te vergeten hebben we onze eigen koe in het gras!

Informatie

U bent van harte welkom om de sfeer te komen proeven op SKH de Bonte Koe. Neemt u van tevoren even contact op voor een afspraak, zodat de pedagogisch medewerksters alle tijd hebben om u een rondleiding te geven en antwoord te geven op al uw vragen. Wij zien u graag!

SKH de Bonte Koe
De Strip 71
1689 CP in Zwaag
0229 261 933
Teamcoördinator (aanspreekpunt ouders): Helga Daalder
bontekoe@kinderopvanghoorn.nl

Wijkmanager: Femke de Boer
fdeboer@kinderopvanghoorn.nl
06 11 60 85 21