SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang

Op donderdag 29 maart jl. hebben de bestuurders van  de...

lees meer...

SKH de Bussel | KDV | BSO

ikwileenrondleiding

SKH de Bussel is gelegen in Blokker, vlakbij Mak Blokweer, een park, een zwembad en een winkelcentrum.  SKH de Bussel biedt ruimte aan een KDV groep in de leeftijd van 0 tot 4 jaar en  een BSO groep in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. 

KDV

Het kinderdagverblijf bestaat uit een groep van 12 kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. De groepsruimte grenst aan de kleuterklassen van de basisschool. Samen met de school zorgen we voor een omgeving waar kinderen zich gezien voelen. Waar ze binnen én buiten uitgedaagd worden om op onderzoek uit te gaan. En door samen te spelen en samen te werken ontwikkelen kinderen spelenderwijs hun sociale vaardigheden. Op het kinderdagverblijf is er een proefperiode waarbij aan ouders de mogelijkheid wordt geboden om kinderopvang onder schooltijden (8.00 – 14.15 uur) af te nemen.

BSO

Bij SKH de Bussel bevindt zich een BSO groep van 20 kinderen. De locatie biedt veel speelmogelijkheden zowel binnen als buiten. Buiten is een mooie, ruime natuurtuin aangelegd. Binnen zijn ook voldoende plekken om lekker te spelen. Op de groep is een speelhuis aanwezig en we maken regelmatig gebruik van de gymzaal om te bewegen.
Elke BSO bij SKH is een Vreedzame BSO. Hiermee sluiten we aan bij de Vreedzame scholen. Het uitgangspunt is dat de kinderen leren om samen te werken, verantwoordelijkheid te dragen voor de groep en de ruimte en om te gaan met verschillen tussen mensen. Ze leren conflicten zo op te lossen dat beide partijen tevreden kunnen zijn. Kortom: ze oefenen voor het echte werk, later in de maatschappij.

Omgeving

SKH de Bussel is nabij Milieu-educatiecentrum Mak Blokweer, park, zwembad en een winkelcentrum gelegen.

Binnen spelen

SKH de Bussel is gevestigd in een lokaal van de school. Het is een mooie lichte ruimte, waar de kinderen na school eerst eten en drinken. Daarna mogen de kinderen zelf kiezen wat ze gaan doen. Binnen is er  voor elk wat wils. De creatievelingen kunnen knutselen, tekenen en schilderen. Maar natuurlijk is het ook leuk om een spelletje te doen met elkaar, rustig te lezen of te spelen in de bouw- of verkleedhoek. Bij slecht weer kunnen de kinderen zich uitleven in de gymzaal van school.

Buiten spelen

Er is een fantastische buitenruimte, aangezien de locatie het hele schoolplein tot haar beschikking heeft. Op het schoolplein hoeft niemand zich te vervelen. Er is genoeg buitenspeelgoed zoals steppen, skateboards, skeelers en springtouwen voor urenlang speelplezier.

BSO op woensdag, vrijdag en in de schoolvakanties

Op woensdag- en vrijdagmiddag komen ook de kinderen van de locaties SKH de St Jozef en SKH de Wingerd vanuit school naar SKH de Bussel. Op deze hoofdlocatie wordt, net als in de vakanties, een activiteitenprogramma geboden met activiteiten die meerdere weken lopen.

Op deze dagen zullen we leuke activiteiten aanbieden zoals bijvoorbeeld koken of een bezoek aan mak Blokweer. De kinderen kunnen daarnaast spelen in de mooie natuurspeeltuin van deze locatie.

De kinderen ontmoeten dezelfde kinderen die ze ook in de vakanties tegenkomen. Dit biedt duidelijkheid voor de kinderen, we kunnen zo een betere personeelsbezetting organiseren en de kinderen hebben meer speelgenoten.

Informatie

U bent van harte welkom om de sfeer te komen proeven op SKH de Bussel. Neemt u van tevoren even contact op voor een afspraak, zodat de pedagogisch medewerksters alle tijd hebben om u een rondleiding te geven en antwoord te geven op al uw vragen. Wij zien u graag!

SKH de Bussel
James Grievelaan 23A
1695 HZ  Blokker
0229 265605

Teamcoördinator (aanspreekpunt ouders): Monique Schutte

Wijkmanager: Femke de Boer
fdeboer@kinderopvanghoorn.nl
06 11 60 85 21