SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang

Op donderdag 29 maart jl. hebben de bestuurders van  de...

lees meer...

SKH de Grote Beer | Driesprong | BSO

ikwileenrondleiding

SKH de Grote Beer is een kleinschalige locatie onder één dak met basisschool Ichthus. Het ligt centraal in de Grote Waal. SKH de Grote Beer biedt plaats aan een BSO-groep van 4 tot 12 jaar en is gekoppeld aan basisscholen  Ichthus, Zonnewijzer en Jules Verne. Elke BSO bij SKH is een Vreedzame BSO. Hiermee sluiten we aan bij de Vreedzame scholen. Het uitgangspunt is dat de kinderen leren om samen te werken, verantwoordelijkheid te dragen voor de groep en de ruimte en om te gaan met verschillen tussen mensen. Ze leren conflicten zo op te lossen dat beide partijen tevreden kunnen zijn. Kortom: ze oefenen voor het echte werk, later in de maatschappij.

Nieuw: Driesprong! Speciale groep voor kinderen van 3 jaar

Per 1 oktober 2016 zijn we gestart met Driesprong groep op de donderdagochtend van 8.45-11.30. Deze groep is bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar uit de wijk. Spelenderwijs worden kinderen geholpen om de stap naar de basisschool op een natuurlijke manier te nemen. We werken nauw samen met basisschool Ichthus.  Wilt u meer informatie? Klik hier. Wilt u aanmelden? Klik hier en schrijf uw kind in voor het kinderdagverblijf op SKH de Grote Beer op de donderdagochtend.

Omgeving

Nabij kinderboerderij, parkje, bibliotheek en winkelcentrum.

Ontbijt

Om de dag goed te beginnen, kunnen de kinderen bij ons gezellig en gezond ontbijten. U kunt als ouder ‘s morgens rustig naar uw werk vertrekken in de wetenschap dat uw kind bij SKH een broodje kan eten. Dit is fijn voor de kinderen, maar ook voor u als ouder. De kinderen worden op de VSO ontvangen met een gezellig gedekte tafel waar zij samen met andere kinderen en de pedagogisch medewerksters de dag zullen beginnen. Het bestaande voedingsbeleid is uiteraard ook voor het VSO ontbijt van toepassing. Er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Binnen spelen

Op SKH de Grote Beer voelt ieder kind zich meteen thuis. De kleinschaligheid en de samenwerking met school geeft de  BSO-kinderen vele mogelijkheden hebben tot spel en activiteiten. De BSO is uitdagend ingericht met knutsel- en bouwmateriaal, verkleedspullen, een Wii en nog veel meer. De BSO kinderen kunnen zich rustig terugtrekken op de bank. Er is een mogelijkheid om gebruik te maken van de speelzaal van school, de patio en de centrale hal.

Buiten spelen

De BSO-kinderen kunnen hun energie helemaal kwijt op het rijk voorziene schoolplein van basisschool  Ichthus met een klimhuis, rekstokken, schommels, zandbakken, tafeltennistafel en lekker veel ruimte om te voetballen, te skelteren of touwtje te springen.

BSO op woensdag, vrijdag en in de schoolvakanties

Op woensdag- en vrijdagmiddag gaan de kinderen vanuit school naar SKH de Raccers. Op deze hoofdlocatie wordt, net als in de vakanties, een activiteitenprogramma geboden.

Daarbij wordt rekening gehouden met de interesses van alle kinderen op het gebied van creativiteit, sport en spel.

De kinderen ontmoeten dezelfde kinderen die ze ook in de vakanties tegenkomen. Dit biedt duidelijkheid voor de kinderen, we kunnen zo een betere personeelsbezetting organiseren en de kinderen hebben meer speelgenoten.

Informatie

U bent van harte welkom om de sfeer te komen proeven op SKH de Grote Beer. Neemt u van tevoren even contact op voor een afspraak, zodat de pedagogisch medewerkers alle tijd hebben om u een rondleiding te geven en antwoord te geven op al uw vragen.

SKH de Grote Beer
Grote Beer 1
1622 ES Hoorn
0229 240 048
Teamcoördinator (aanspreekpunt ouders): Sahba van Berkum
SKhormaeipour@kinderopvanghoorn.nl

Wijkmanager: Mirjam Entius
mentius@kinderopvanghoorn.nl
06 17 00 26 26