SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang

Op donderdag 29 maart jl. hebben de bestuurders van  de...

lees meer...

SKH de Kreek | BSO

ikwileenrondleiding

SKH de Kreek is gevestigd in basisschool Roald Dahl, welke middels een sluis gekoppeld is aan MFA de Kreek. Naast de BSO zijn er andere faciliteiten in de multifunctionele accommodatie aanwezig. Het gebouw De Kreek is zo ontworpen dat het pand lang meegaat. Het is volledig van hout en energiezuinig in het gebruik. SKH de Kreek biedt BSO aan vijf groepen van 20 kinderen en werkt samen met basisschool Roald Dahl en Socrates.

Elke BSO bij SKH is een Vreedzame BSO. Hiermee sluiten we aan bij de Vreedzame scholen. Het uitgangspunt is dat de kinderen leren om samen te werken, verantwoordelijkheid te dragen voor de groep en de ruimte en om te gaan met verschillen tussen mensen. Ze leren conflicten zo op te lossen dat beide partijen tevreden kunnen zijn. Kortom: ze oefenen voor het echte werk, later in de maatschappij.

omgeving

Vlakbij het park, de supermarkt en SKH de Bonte Koe.

ontbijt

Om de dag goed te beginnen, kunnen de kinderen bij ons gezellig en gezond ontbijten. U kunt als ouder ‘s morgens minder gestrest naar uw werk vertrekken in de wetenschap dat uw kind bij SKH in alle rust een broodje kan eten. Dit is fijn voor de kinderen, maar ook voor u als ouder. De kinderen worden op de VSO ontvangen met een gezellig gedekte tafel waar zij samen met andere kinderen en de pedagogisch medewerksters de dag zullen beginnen. Het bestaande voedingsbeleid is uiteraard ook voor het VSO ontbijt van toepassing. Er zijn geen extra kosten aan verbonden.

binnen spelen

Binnen is het prachtig. De vijf groepen zijn leeftijdspecifiek ingericht. Elke groep heeft verschillende hoeken, zo hebben we in de groep Krekels (4 t/m 5 jaar) een knuffelhoek. In deze hoek liggen matrassen op de grond met veel kussens. Hier kunnen de kinderen rustig liggen en lezen, maar ook kunnen ze hier voorzichtig stoeien zonder zich te bezeren. Door ons open-deurenbeleid kunnen de kinderen van elke hoek gebruik maken. De enige groep die zijn eigen hoeken heeft, is de groep Koekedief (9 t/m 12 jaar). Dit omdat deze kinderen andere behoeften hebben dan de jongere kinderen. Zij hebben een eigen groep waarin ze met leeftijdsgenoten kunnen ‘chillen’. Dit betekent uiteraard niet dat zij de andere groepen niet op mogen.

Naast deze groepsindeling, mogen we gebruik maken van de Brede School Bibliotheek. Vooral op regenachtige dagen is het heerlijk om in de gezellig ingerichte BSB een boekje (voor) te lezen.

Op SKH de Kreek wordt activiteitengericht gewerkt. Ieder kind heeft zijn eigen basisgroep waar hij eet- en drinkmomenten heeft en altijd naar terug kan keren als veilige basis. Deze basisgroepen zijn op leeftijd ingedeeld. We hebben twee groepen met de leeftijd 4 t/m 5, twee groepen met de leeftijd 6 t/m 8 en één groep van 9 t/m 12. Naast de vaste momenten kan het kind per dag zelf kiezen waar hij/zij heen gaat om daar mee te doen met de activiteiten die worden aangeboden. De activiteiten gebeuren altijd onder begeleiding van één of meer pedagogisch medewerksters. Op deze manier kunnen kinderen altijd de activiteit kiezen die bij hen past en waar de behoefte ligt. Het kan ook zijn dat kinderen even geen behoefte hebben aan een activiteit die aangeboden wordt door een pedagogisch medewerkster. Buiten spelen of ontspannen in de chill hoek op de eerste verdieping behoort natuurlijk ook altijd tot de mogelijkheden.

buiten spelen

De sport- en spelactiviteiten spelen zich voornamelijk buiten af. Verder kunnen de kinderen daar vrij spelen. De buitenruimte is deels ingericht als ontdektuin.

informatie

U bent van harte welkom om de sfeer te komen proeven bij SKH de Kreek. Neemt u van tevoren even contact op voor een afspraak, zodat onze medewerksters alle tijd hebben om u een rondleiding te geven en een antwoord te geven op al uw vragen. Wij zien u graag!

SKH de Kreek
Meetketting 1
1689 XD  Zwaag
0229 743 103
Teamcoördinator (aanspreekpunt ouders): Jacqueline Fluiter
kreek@kinderopvanghoorn.nl

Wijkmanager: Femke de Boer
fdeboer@kinderopvanghoorn.nl
06 11 60 85 21