SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang

Op donderdag 29 maart jl. hebben de bestuurders van  de...

lees meer...

SKH de Musketiers | BSO

ikwileenrondleidingSKH de Musketiers bevindt zich onder één dak met openbare basisschool KlimOp in Zwaag  in de wijk Risdam. De locatie biedt ruimte aan BSO-kinderen van 4 tot 12 jaar en beschikt over een prachtig speelkasteel. Er wordt samengewerkt met basisschool de Rank, de KlimOp en de Flierefluiter. Op deze manier versterken wij onze wortels in de wijk en zorgen voor een makkelijke doorstroming vanuit de peuterspeelzaal die daar ook is, naar school en naar de BSO. 

Elke BSO bij SKH is een Vreedzame BSO. Hiermee sluiten we aan bij de Vreedzame scholen. Het uitgangspunt is dat de kinderen leren om samen te werken, verantwoordelijkheid te dragen voor de groep en de ruimte en om te gaan met verschillen tussen mensen. Ze leren conflicten zo op te lossen dat beide partijen tevreden kunnen zijn. Kortom: ze oefenen voor het echte werk, later in de maatschappij.

omgeving

Vlakbij sporthal De Opgang, parkjes en het winkelcentrum. Er zijn veel speeltuintjes in de directe omgeving en ook binnenspeelparadijs Ballorig is op loopafstand.

ontbijt

Om de dag goed te beginnen, kunnen de kinderen bij ons gezellig en gezond ontbijten. U kunt als ouder ‘s morgens minder gestresst naar uw werk vertrekken in de wetenschap dat uw kind bij SKH in alle rust een broodje kan eten. Dit is fijn voor de kinderen, maar ook voor u als ouder. De kinderen worden op de VSO ontvangen met een gezellig gedekte tafel waar zij samen met andere kinderen en de pedagogisch medewerksters de dag zullen beginnen. Het bestaande voedingsbeleid is uiteraard ook voor het VSO ontbijt van toepassing. Er zijn geen extra kosten aan verbonden.

binnen spelen

Als de kinderen uit school komen, wordt er eerst gegeten, gedronken en worden verhalen uitgewisseld. Vervolgens kunnen de kinderen zelf kiezen wat ze gaan doen. Blikvanger van de locatie is het speelkasteel met een mooie trap naar boven. In het kasteel zelf zijn een bouwhoek en een poppenhoek gecreeerd, waar de kinderen in kleine groepjes kunnen spelen.

Kinderen hebben een belangrijke rol in het kiezen van activiteiten en het organiseren ervan (kinderparticipatie). Kindvergaderingen en tafelgesprekken worden gehouden om van elkaar te leren en elkaar te informeren. Wij hebben oor voor elkaar en wij horen bij elkaar zijn belangrijke terugkomende kreten die bij de Vreedzame BSO horen.

buiten spelen

Kinderen kunnen buitenspelen op het schoolplein, een deel van het plein is natuurtuin en er zijn diverse speelmogelijkheden. Ook kunnen kinderen er voor kiezen om mee te doen met de activiteiten die aangeboden worden.  Ook is het mogelijk om naar het parkje te gaan. De kinderen kunnen daar skeeleren op de skatebaan of een speurtocht houden.

BSO op woensdag, vrijdag en in de schoolvakanties

Op woensdag- en vrijdagmiddag gaan de kinderen vanuit school naar SKH de Tweemaster. Op deze hoofdlocatie wordt, net als in de vakanties, een activiteitenprogramma aangeboden. Daarbij wordt rekening gehouden met de interesses van alle kinderen op het gebied van creativiteit, sport en spel.

De kinderen ontmoeten dezelfde kinderen die ze ook in de vakanties tegenkomen. Dit biedt duidelijkheid voor de kinderen, we kunnen zo een betere personeelsbezetting organiseren en de kinderen hebben meer speelgenoten.

In de schoolvakanties worden leuke uitstapjes georganiseerd, afhankelijk van het weer gaan we naar het zwembad, naar een attractiepark of gewoon lopend of met de fiets naar een leuke plek in de buurt.

informatie

U bent van harte welkom om de sfeer te komen proeven op SKH de Musketiers. Neemt u van tevoren even contact op voor een afspraak, zodat de pedagogisch medewerksters alle tijd hebben om u een rondleiding te geven en antwoord te geven op al uw vragen. Wij zien u graag!

SKH de Musketiers
Akkerwinde 74
1689 NW te Zwaag
0229 272 503
Teamcoördinator (aanspreekpunt ouders): Saskia Renckens
musketiers@kinderopvanghoorn.nl

Wijkmanager: Mirjam Entius
mentius@kinderopvanghoorn.nl
06 17002626