SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang

Op donderdag 29 maart jl. hebben de bestuurders van  de...

lees meer...

SKH de Raccers | BSO

ikwileenrondleidingSKH de Raccers is gevestigd in een prachtig oud gebouw dat geheel gerenoveerd is. Er zijn vijf leuke, speelse groepen ingericht met buiten een ontdektuin. De locatie heeft vijf BSO-groepen met plaats voor 20 kinderen per groep. Er wordt samengewerkt met de Mariaschool, de Montessorischool (Gravenstraat), de Wissel en de Eenhoorn*. Daarnaast werkt SKH de Raccers samen met Buurtnetwerk Stadskern, Parlan en de bibliotheek. 

Elke BSO bij SKH is een Vreedzame BSO. Hiermee sluiten we aan bij de Vreedzame scholen. Het uitgangspunt is dat de kinderen leren om samen te werken, verantwoordelijkheid te dragen voor de groep en de ruimte en om te gaan met verschillen tussen mensen. Ze leren conflicten zo op te lossen dat beide partijen tevreden kunnen zijn. Kortom: ze oefenen voor het echte werk, later in de maatschappij.

NIEUW, zwemles

  • De kinderen kunnen op dinsdagmiddag tijdens BSO tijd meedoen aan zwemlessen (diploma A, B, C of snorkelen) bij Sportschool Frits van der Werff. De inschrijving en betaling regelt u zelf onder vermelding van SKH en vervolgens hoeft u uw kind alleen nog maar op dinsdag de zwemspullen mee te geven naar de BSO. Inhoudelijke informatie over de zwemlessen vindt u hier.

ontbijt

Om de dag goed te beginnen, kunnen de kinderen bij ons gezellig en gezond ontbijten. U kunt als ouder ‘s morgens minder gestresst naar uw werk vertrekken in de wetenschap dat uw kind bij SKH in alle rust een broodje kan eten. Dit is fijn voor de kinderen, maar ook voor u als ouder. De kinderen worden op de VSO ontvangen met een gezellig gedekte tafel waar zij samen met andere kinderen en de pedagogisch medewerksters de dag zullen beginnen. Het bestaande voedingsbeleid is uiteraard ook voor het VSO ontbijt van toepassing. Er zijn geen extra kosten aan verbonden.

dagindeling

Na schooltijd worden de kinderen door de pedagogisch medewerksters opgehaald en drinken en eten ze iets in de basisgroep. Tussen 16.00-17.00 uur worden er activiteiten aangeboden, die samen met de kinderen zijn bepaald. De activiteiten zijn voor kinderen en ouders zichtbaar gemaakt op de activiteitenborden, waar kinderen zich op kunnen inschrijven door hun foto onder de activiteit te plakken. De kinderen kunnen kiezen tussen verschillende sport- en spelactiviteiten, vrij spel, creatieve activiteiten, koken of tuinieren. Per 1 mei heeft de theater-BSO ook haar intrek genomen in het pand van SKH de Raccers. Hierdoor wordt het voor een klein aantal kinderen mogelijk om mee te spelen als figurant of regisseur in het theaterspel.

omgeving

SKH de Raccers ligt nabij het station, de binnenstad, de bibliotheek en parken. Achter de locatie ligt een ruime parkeerplaats.

binnen spelen

Er zijn vijf grote ruimten, verdeeld over de twee verdiepingen. De kinderen zijn van 4 tot 12 jaar verticaal verdeeld over de groepen. In de centrale keuken kan er door de kinderen onder begeleiding worden gekookt. Boven is een mooi speelpodium en een ruime bouwhoek. De verschillende groepen geven de kinderen de mogelijkheid uitdagende activiteiten te ondernemen.

buiten spelen

SKH de Raccers is de trotse eigenaar van een ontdektuin met een wigwam, wilgentunnel, verstopplekken, een mudpie kitchen en een moestuin. De locatie maakt tevens gebruik van de schoolpleinen naast de locatie.

BSO op woensdag, vrijdag en in de schoolvakanties

Op woensdag- en vrijdagmiddag komen ook de kinderen van de locaties SKH het Fluitschip en SKH de Grote Beer vanuit school naar SKH de Raccers. Op deze hoofdlocatie wordt, net als in de vakanties, een activiteitenprogramma aangeboden. Daarbij wordt rekening gehouden met de interesses van alle kinderen op het gebied van creativiteit, sport en spel. De kinderen ontmoeten dezelfde kinderen die ze ook in de vakanties tegenkomen. Dit biedt duidelijkheid voor de kinderen, we kunnen zo een betere personeelsbezetting organiseren en de kinderen hebben meer speelgenoten.

informatie

U bent van harte welkom om de sfeer te komen proeven op SKH de Raccers. Neemt u van tevoren even contact op voor een afspraak, zodat de pedagogisch medewerksters alle tijd hebben om u een rondleiding te geven en antwoord te geven op al uw vragen. Wij zien u graag!

* Voor kinderen uit het speciaal onderwijs geldt dat plaatsing in overleg plaatsvindt.

SKH de Raccers
Johan Messchaertstraat 3
1623 LJ te Hoorn
0229 212 343
Teamcoördinator (aanspreekpunt ouders): Sarah van Schaik
raccers@kinderopvanghoorn.nl

Wijkmanager: Mirjam Entius
mentius@kinderopvanghoorn.nl
06 1700 2626