SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang

Begin 2014 hebben de auditoren van het Keurmerkinstituut een HKZ-audit...

lees meer...

SKH de Wingerd | BSO

SKH de Wingerd is gevestigd in de gelijknamige school. De locatie zoekt bij het aanbieden van activiteiten zo veel mogelijk aansluiting in de wijk. SKH de Wingerd biedt opvang aan een BSO-groep van 20 kinderen van 4 tot 12 jaar en werkt samen met basisschool de Wingerd. 

Elke BSO bij SKH is een Vreedzame BSO. Hiermee sluiten we aan bij de Vreedzame scholen. Het uitgangspunt is dat de kinderen leren om samen te werken, verantwoordelijkheid te dragen voor de groep en de ruimte en om te gaan met verschillen tussen mensen. Ze leren conflicten zo op te lossen dat beide partijen tevreden kunnen zijn. Kortom: ze oefenen voor het echte werk, later in de maatschappij.

omgeving

Vlakbij wijkpark Bangaerde en natuur-educatiecentrum Mak-Blokweer.

binnen spelen

Er wordt gebruik gemaakt van een ruimte die geschikt is voor de verschillende leeftijdsgroepen. De jongere kinderen kunnen heerlijk spelen in de huishoek met een ‘echt’ huis waar ze zich kunnen verkleden en opgaan in hun spel. De oudere kinderen kunnen zich uitleven op de computer of met de voetbaltafel. In de ‘chillhoek’ kunnen ze rustig een boekje lezen. Verder is er gelegenheid voor de kinderen om zich bezig te houden met uitdagende activiteiten.

buiten spelen

Er is een ruim speelplein met leuke toestellen en we beschikken over diverse buitenmaterialen zoals een skelter zodat kinderen uitgedaagd worden om lekker samen te spelen. Uitjes naar het wijkpark, speeltuint en de kinderboerderij staan regelmatig op ons programma.

BSO op woensdag, vrijdag en in de schoolvakanties

Op woensdag- en vrijdagmiddag gaan de kinderen vanuit school naar SKH de Kreek. Op deze hoofdlocatie wordt, net als in de vakanties, een activiteitenprogramma (carrousel) geboden met activiteiten die meerdere weken lopen. De kinderen ontmoeten dezelfde kinderen die ze ook in de vakanties tegenkomen. Dit biedt duidelijkheid voor de kinderen, we kunnen zo een betere personeelsbezetting organiseren en de kinderen hebben meer speelgenoten.

informatie

U bent van harte welkom om de sfeer te komen proeven op SKH de Wingerd. Neemt u van tevoren even contact op voor een afspraak, zodat de pedagogisch medewerksters alle tijd hebben om u een rondleiding te geven en antwoord te geven op al uw vragen. Wij zien u graag!

SKH de Wingerd
St. Martinusstraat 1
1689 GN Zwaag
0229 297070
Locatiecoördinator (aanspreekpunt ouders): Els Broersen
wingerd@kinderopvanghoorn.nl

Wijkmanager: Bianca de Boer
bdboer@kinderopvanghoorn.nl
06 31 93 89 73