SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang

Op donderdag 29 maart jl. hebben de bestuurders van  de...

lees meer...

SKH de Wissel | BSO

SKH de Wissel | BSO

SKH de Wissel is gevestigd in het gebouw van SBO de Wissel. Er is een groep met maximaal 14 kinderen, alleen voor kinderen die op SBO de Wissel zitten. Er wordt samengewerkt met SBO de Wissel en Lijn5. Daarnaast werkt SKH samen met Buurtnetwerk Stadskern, Parlan en de bibliotheek. En hebben wij een korte lijn met Parlan voor eventuele ondersteuning op de groep.

Elke BSO bij SKH is een Vreedzame BSO. Hiermee sluiten we aan bij de Vreedzame scholen. Het uitgangspunt is dat de kinderen leren om samen te werken, verantwoordelijkheid te dragen voor de groep en de ruimte en om te gaan met verschillen tussen mensen. Ze leren conflicten zo op te lossen dat beide partijen tevreden kunnen zijn. Kortom: ze oefenen voor het echte werk, later in de maatschappij.

ontbijt

Om de dag goed te beginnen, kunnen de kinderen bij ons gezellig en gezond ontbijten. U kunt als ouder ‘s morgens minder gestresst naar uw werk vertrekken in de wetenschap dat uw kind bij SKH in alle rust een broodje kan eten. Dit is fijn voor de kinderen, maar ook voor u als ouder. De kinderen worden op de VSO ontvangen met een gezellig gedekte tafel waar zij samen met andere kinderen en de pedagogisch medewerksters de dag zullen beginnen. Het bestaande voedingsbeleid is uiteraard ook voor het VSO ontbijt van toepassing. Er zijn geen extra kosten aan verbonden.

dagindeling

Na schooltijd worden de kinderen door de pedagogisch medewerksters opgehaald en drinken en eten ze iets in de basisgroep. Tussen 16.00-17.00 uur worden er activiteiten aangeboden, die samen met de kinderen zijn bepaald. De kinderen kunnen kiezen tussen verschillende sport- en spelactiviteiten, vrij spel, creatieve activiteiten, koken of tuinieren.

omgeving

SKH de Wissel ligt nabij het station, de binnenstad, de bibliotheek en parken.

binnen spelen

Er is een groepsruimte in de school waar gebruik van wordt gemaakt. Verder kunnen wij gebruik maken van de kleine gymhal binnen in de school.

buiten spelen

Wij maken gebruik van het schoolplein van SBO de Wissel. Verder zijn er verschillende plekken in de buurt waar we gebruik van maken.

vakanties

In de vakanties blijven de kinderen van SKH de Wissel op eigen locatie. Wel kunnen wij indien mogelijk en wenselijk meedraaien met het vakantieprogramma van SKH de Raccers. Dit gaat altijd in overleg.

informatie

U bent van harte welkom om de sfeer te komen proeven op SKH de Wissel. Neemt u van tevoren even contact op voor een afspraak, zodat de pedagogisch medewerksters alle tijd hebben om u een rondleiding te geven en antwoord te geven op al uw vragen. Wij zien u graag!

 

SKH de Wissel
Wilhelminalaan 1
1623 MA  Hoorn
0229 763 909
wissel@kinderopvanghoorn.nl

Wijkmanager: Mirjam Entius
mentius@kinderopvanghoorn.nl
06 1700 2626