SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang

Natuur BSO de Molshoop gaat open op maandag bij voldoende...

lees meer...

SKH het Fluitschip | KDV | BSO

ikwileenrondleidingSKH het Fluitschip is gevestigd binnen openbare basisschool Het Fluitschip. SKH het Fluitschip heeft één groep die plaats biedt aan 20 kinderen van 4 tot 12 jaar en werkt samen met basisschool Het Fluitschip en de Bernardus van Bockxmeerschool. SKH het Fluitschip is kleinschalig. Hierdoor heerst er een intieme sfeer. De locatie doet actief mee met projecten in de wijk. Zo doen we in de wintermaanden mee met sportactiviteiten in Sportcentrum Vredehof, die door Sportopbouwwerk  Hoorn worden georganiseerd.  Ook gaan de kinderen regelmatig met ons naar de stadsspeeltuin, die op loopafstand van de locatie ligt. En in De Zaagtand, het buurtcentrum van Hoorn Noord, doen we mee met de Kids Club.

Elke BSO bij SKH is een Vreedzame BSO. Hiermee sluiten we aan bij de Vreedzame scholen. Het uitgangspunt is dat de kinderen leren om samen te werken, verantwoordelijkheid te dragen voor de groep en de ruimte en om te gaan met verschillen tussen mensen. Ze leren conflicten zo op te lossen dat beide partijen tevreden kunnen zijn. Kortom: ze oefenen voor het echte werk, later in de maatschappij.

omgeving

Nabij park Risdammerhout en sportcentrum Vredehof.

binnen spelen

De BSO-ruimte biedt veel mogelijkheden voor de kinderen zoals knutselen, bouwen en lezen. Naast de BSO-ruimte kunnen de kinderen gebruik maken van het speellokaal van basisschool Het Fluitschip. Hier bieden we sportieve activiteiten aan. In onze eigen ruimte werken we met steeds wisselende thema’s. De groepsruimte is verdeeld in verschillende hoekjes (een poppenhoek, bouwhoek, leeshoek en knutselhoek) waar ieder kind zich goed kan amuseren.

buiten spelen

Er is een prachtige, recent opgeknapte buitenspeelruimte. We picknicken er bij mooi weer in de schaduw van de grote bomen. We hebben er een tafeltennistafel, zandbak, klimrekken, glijbaan en een groot voetbalveld. De kinderen kunnen zich lekker uitleven. Verder hebben we diverse buitenspeelmaterialen om de kinderen uit te dagen tot samenspel.

BSO op woensdag, vrijdag en in de schoolvakanties

Op woensdag- en vrijdagmiddag gaan de kinderen vanuit school naar SKH de Raccers. Op deze hoofdlocatie wordt, net als in de vakanties, een activiteitenprogramma geboden met activiteiten die meerdere weken lopen. De kinderen ontmoeten dezelfde kinderen die ze ook in de vakanties tegenkomen. Dit biedt duidelijkheid voor de kinderen, we kunnen zo een betere personeelsbezetting organiseren en de kinderen hebben meer speelgenoten.

informatie

U bent van harte welkom om de sfeer te komen proeven op SKH het Fluitschip. Neem van tevoren even contact op voor een afspraak, zodat de pedagogisch medewerkers alle tijd hebben om u een rondleiding te geven en antwoord te geven op al uw vragen. Sahba van Berkum is de locatiecoördinator en het eerste aanspreekpunt voor ouders.

SKH het Fluitschip
Hogerbeetsstraat 14
1624 XJ in Hoorn
0229 265 614 | 06 1539 9452
Teamcoördinator (aanspreekpunt ouders): Sahba van Berkum – Khormaeipour
fluitschip@kinderopvanghoorn.nl

Wijkmanager: Mirjam Entius
mentius@kinderopvanghoorn.nl
06 1700 2626