SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang

Op donderdag 29 maart jl. hebben de bestuurders van  de...

lees meer...

SKH St. Jozef | BSO

ikwileenrondleidingSKH St. Jozef bestaat is een kleinschalige BSO, bestaande uit één BSO-groep van 20 kinderen en is gevestigd in een mooi authentiek gebouw samen met de St. Jozefschool. 

Elke BSO bij SKH is een Vreedzame BSO. Hiermee sluiten we aan bij de Vreedzame scholen. Het uitgangspunt is dat de kinderen leren om samen te werken, verantwoordelijkheid te dragen voor de groep en de ruimte en om te gaan met verschillen tussen mensen. Ze leren conflicten zo op te lossen dat beide partijen tevreden kunnen zijn. Kortom: ze oefenen voor het echte werk, later in de maatschappij.

omgeving

In de omgeving van SKH St. Jozef ligt de natuurspeeltuin en milieu-educatiecentrum MAK Blokweer.

ontbijt

Om de dag goed te beginnen, kunnen de kinderen bij ons gezellig en gezond ontbijten. U kunt als ouder ‘s morgens minder gestresst naar uw werk vertrekken in de wetenschap dat uw kind bij SKH in alle rust een broodje kan eten. Dit is fijn voor de kinderen, maar ook voor u als ouder. De kinderen worden op de VSO ontvangen met een gezellig gedekte tafel waar zij samen met andere kinderen en de pedagogisch medewerksters de dag zullen beginnen. Het bestaande voedingsbeleid is uiteraard ook voor het VSO ontbijt van toepassing. Er zijn geen extra kosten aan verbonden.

binnen spelen

In de leefruimte van SKH St. Jozef is er voor iedereen iets te doen! De huishoek is gezellig ingericht met een poppenbed en een keukentje. In de groep is ruimschoots speelgoed aanwezig. Kinderen kunnen er heerlijk spelen met Playmobil, maar ook samen een gezelschapsspelletje spelen. Creatieve activiteiten worden volop aangeboden. Kleuren en tekenen, kleien en schilderen; kinderen kunnen zich goed uitleven. We hebben een “praat het uit” hoek. Hier kunnen kinderen hun conflict uitpraten met elkaar. Als het buiten regent, kunnen we gebruik maken van de speelzaal in school. Hier worden sport- en spelactiviteiten aangeboden. Lekker samen bewegen en spelen!

buiten spelen

Op het ruime speelplein is van alles te doen. Hier wordt dan ook graag gebruik van gemaakt. Naast sport- en spelactiviteiten die aangeboden worden, kunnen de kinderen ook vrij spelen. Op het plein staat een klimschip, zandbak, duikelrek en een wilgentakkentent. Er is voldoende materiaal aanwezig om fijn te kunnen spelen.

BSO op woensdag, vrijdag en in de schoolvakanties

Op woensdag- en vrijdagmiddag gaan de kinderen vanuit school naar SKH de Bussel. Op deze hoofdlocatie wordt, net als in de vakanties. Op deze dagen zullen we leuke activiteiten aanbieden zoals bijvoorbeeld koken of een bezoek aan mak Blokweer. De kinderen kunnen daarnaast spelen in de mooie natuurspeeltuin van deze locatie.

De kinderen ontmoeten dezelfde kinderen die ze ook in de vakanties tegenkomen. Dit biedt duidelijkheid voor de kinderen, we kunnen zo een betere personeelsbezetting organiseren en de kinderen hebben meer speelgenoten.

informatie

U bent van harte welkom om de sfeer te komen proeven op SKH St. Jozef. Neemt u van tevoren even contact op voor een afspraak, zodat de pedagogisch medewerksters alle tijd hebben om u een rondleiding te geven en antwoord te geven op al uw vragen. We zien u graag!

SKH St. Jozef
Westerblokker 77
1695 AB  Blokker
0229 763 901
Teamcoördinator (aanspreekpunt ouders): Linda Huitema
stjozef@kinderopvanghoorn.nl

Wijkmanager: Femke de Boer
fdeboer@kinderopvanghoorn.nl
06 11 60 85 21