SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang

Op zoek naar een unieke opleiding met uitzicht op een...

lees meer...

SKH Wereldwijs | BSO

De kinderen van de Wereldwijzer worden i.v.m. te kleine aantallen tijdelijk opgevangen op SKH Cederikwileenrondleiding

 

SKH Wereldwijs is een kleine locatie waar kinderen van 4 tot 12 jaar in een fijne groepsruimte worden opgevangen en is gevestigd in basisschool Wereldwijzer op loopafstand van het station. SKH Wereldwijs heeft ruimte voor 20 kinderen en biedt buitenschoolse opvang aan kinderen van de schoolen Wereldwijzer.

Elke BSO bij SKH is een Vreedzame BSO. Hiermee sluiten we aan bij de Vreedzame scholen. Het uitgangspunt is dat de kinderen leren om samen te werken, verantwoordelijkheid te dragen voor de groep en de ruimte en om te gaan met verschillen tussen mensen. Ze leren conflicten zo op te lossen dat beide partijen tevreden kunnen zijn. Kortom: ze oefenen voor het echte werk, later in de maatschappij.

omgeving

Vlakbij kinderboerderij MAK Blokweer, Johan Cruijffcourt, parkjes en winkelcentrum.

ontbijt

Om de dag goed te beginnen, kunnen de kinderen bij ons gezellig en gezond ontbijten. U kunt als ouder ‘s morgens minder gestresst naar uw werk vertrekken in de wetenschap dat uw kind bij SKH in alle rust een broodje kan eten. Dit is fijn voor de kinderen, maar ook voor u als ouder. De kinderen worden op de VSO ontvangen met een gezellig gedekte tafel waar zij samen met andere kinderen en de pedagogisch medewerksters de dag zullen beginnen. Het bestaande voedingsbeleid is uiteraard ook voor het VSO ontbijt van toepassing. Er zijn geen extra kosten aan verbonden.

binnen spelen

De pedagogisch medewerksters van SKH Wereldwijs bieden de kinderen in groepsverband een rijke pedagogische omgeving. De kinderen spelen heel vaak met verschillende attributen in de daarvoor bestemde hoekjes. Ze weten waar alles ligt en worden gestimuleerd zelfstandig op activiteiten af te stappen. Ook worden er regelmatig kindvergaderingen gehouden zodat er wederzijds een grote betrokkenheid is. Zo nu en dan wordt er gebruik gemaakt van de speelzaal c.q. gymzaal. Er worden dan veelal bewegingspelletjes gedaan.

buiten spelen

Er is een enorm schoolplein met uitdagende speelattributen die de kinderen erg leuk vinden. Er is een zandbak met betonpijpen waar de kinderen doorheen kunnen kruipen. Er is een groot plein om te fietsen en ook een groot grasveld waar de kinderen kunnen voetballen. Ook spelen de kinderen graag in de bosjes die bij het schoolplein behoren. Kortom, spelen is bij SKH Wereldwijs een genot voor kinderen die graag buiten zijn. Er is genoeg uitdaging en ruimte voor ieder kind.

BSO op woensdag, vrijdag en in de schoolvakanties

Op woensdag- en vrijdagmiddag gaan de kinderen vanuit school naar SKH de Hanebalk. Op deze hoofdlocatie wordt, net als in de vakanties, een activiteitenprogramma (carrousel) geboden met activiteiten die meerdere weken lopen. De kinderen ontmoeten dezelfde kinderen die ze ook in de vakanties tegenkomen. Dit biedt duidelijkheid voor de kinderen, we kunnen zo een betere personeelsbezetting organiseren en de kinderen hebben meer speelgenoten.

informatie

U bent van harte welkom om de sfeer te komen proeven op SKH Wereldwijs. Neemt u van tevoren even contact op voor een afspraak, zodat de pedagogisch medewerksters alle tijd hebben om u een rondleiding te geven en antwoord te geven op al uw vragen. Wij zien u graag!

SKH Wereldwijs
Nachtegaal 144
1628 DJ Hoorn
0229 267 438 of 06 21 59 75 76
wereldwijs@kinderopvanghoorn.nl

Wijkmanager: Marlies Luitjes
mluitjes@kinderopvanghoorn.nl
06 17 00 26 25