SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang

Op donderdag 29 maart jl. hebben de bestuurders van  de...

lees meer...

SKH ’t Bloemenhuisje | KDV

SKH ’t Bloemenhuisje is een klein en knus kinderdagverblijf in Abbekerk.
De locatie biedt ruimte aan 2 KDV groepen van 12 kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar.
Door het hechte, vaste team voelen kinderen zich snel thuis op ’t Bloemenhuisje.

Omgeving

SKH ‘t Bloemenhuisje is gevestigd in het dorpshuis ‘De veilige haven’. Het dorpshuis is het sociale en culturele hart van Abbekerk waar iedereen elkaar ontmoet. Samen met de kinderen lopen we even naar de winkel aan de overkant, voor een boodschapje. Of we maken een wandeling met de bolderkar door het park.
Onze locatie ligt vlak naast de snelweg A7 en makkelijk te bereiken.

Binnen spelen

Het gedeelte van het dorpshuis waar ‘t Bloemenhuisje gevestigd is, is begin 2012 geheel verbouwd tot een modern kinderdagverblijf met een frisse uitstraling. Er zijn veel ramen, ook tussen de groepen en andere ruimtes. Hierdoor is het lekker licht en heeft het kinderdagverblijf een open karakter. Daarnaast zijn de groepsruimten gedeeltelijk rond en voorzien van patrijspoortramen waardoor het geheel een speels effect heeft. Beide groepen hebben een eigen deur naar de buitenruimte.

De pedagogisch medewerksters hebben veel gezellige hoekjes gecreëerd. Kinderen kunnen spelen in een huishoek, een bouwhoek of een gezellig leeshoekje. We werken met Startblokken waarin de thema’s helemaal aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Op de groep is het gebruik van thema’s dan ook goed zichtbaar. Groepsruimten veranderen in restaurants, winkels, dokterspraktijken boerderijen etc.. De kinderen oefenen met rollenspellen allerlei handelingen die ze dagelijks om zich heen zien, zoals in een winkel iets kopen of naar de dokter gaan. Je ziet de kinderen echt genieten.

Voor de baby’s hebben we een grondbox waar ze in alle rust kunnen ontdekken of hun zintuigen kunnen prikkelen. De hangwieg op de groep is ook een favoriet plekje voor de kleinste baby’s.

Buiten spelen

De buitenruimte is lekker ruim en ligt rondom het gebouw. Het plein is voorzien van grote bomen die veel schaduw geven als het mooi weer is. Als het voorjaar aanbreekt wordt de moestuin weer opnieuw gevuld en nemen de kinderen hun taak meteen serieus. De plantjes worden goed verzorgd.De allerkleinsten kunnen rustig spelen in de buitenbox, of op een kleedje in het gras zonder dat de kinderen met fietsjes rond rijden. Deze kunnen op de speel-weg aan de andere kant van het plein volop ‘racen’ en als het nodig is nog even stoppen voor een tankbeurt.

Informatie

U bent van harte welkom om de sfeer te komen proeven op SKH ’t Bloemenhuisje. Neemt u van tevoren even contact op voor een afspraak, zodat de pedagogisch medewerksters alle tijd hebben om u een rondleiding te geven en antwoord te geven op al uw vragen. Wij zien u graag!

Vind ons op Facebook!
SKH ’t Bloemenhuisje
Burgemeester P. Kromplein 6
1657 AH Abbekerk
0229 285855

Bloemenhuisje@kinderopvanghoorn.nl

Teamcoördinator (aanspreekpunt ouders): Petra Spruit-Kool

Wijkmanager: Femke de Boer