SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang

Op donderdag 29 maart jl. hebben de bestuurders van  de...

lees meer...

SKH de Bazzeroet | KDV

ikwileenrondleidingSKH de Bazzeroet is één van de langst bestaande locaties van SKH en heeft sinds juni 2013 een prachtig, splinternieuw pand met een geweldige ontdektuin. De bouw en de inrichting van deze locatie zijn geïnspireerd door het thema ‘natuur’. SKH de Bazzeroet biedt plaats aan drie groepen van maximaal 12 kinderen van 0 tot 4 jaar.

VVE status (Voor- en Vroegschoolse Educatie)

SKH de Bazzeroet heeft een VVE Status. Dit betekent dat we voldoen aan de kwaliteitseisen om kinderen met een VVE indicatie te begeleiden.  We werken met een landelijk erkend VVE programma,  Startblokken van basisontwikkeling, waarin alle vaste pedagogisch medewerkers worden opgeleid. We zorgen ervoor dat hun kennis steeds op peil blijft en dat we een speel-leeromgeving bieden waarin kinderen volop gestimuleerd worden in hun ontwikkeling.

Startblokken komt ten goede aan al onze kinderen en niet alleen aan de kinderen die via het consultatiebureau een VVE indicatie krijgen. De pedagogisch medewerkers begeleiden het spelend leren van elk kind en kijken goed naar wat het kind nodig heeft om de volgende stap te zetten in de ontwikkeling. Als een kind extra aandacht nodig heeft op een bepaald gebied, dan biedt het team dit kind gerichte activiteiten aan, legt deze vast in een digitaal kinderdagboek en stemt dit af met de ouders.

Omgeving

De ligging van ons kinderdagverblijf – net buiten de woonwijk Grote Waal en het centrum van Hoorn – straalt vooral veel landelijkheid uit. Het uitzicht vanuit de groepen is gericht op de volkstuinen waar de buurman uit de zwarte aarde allerlei planten, bloemen en groente laat groeien en bloeien. Het dak van het kinderdagverblijf is een sedumdak, waar allerlei soorten plantjes groeien. Verder is het dichtbij park Risdammerhout, de kinderboerderij en het IJsselmeer. De bereikbaarheid is optimaal vanaf de A7 via de turbo rotonde naar de Berkhouterweg. De wijk Grote Waal ligt op steenworp afstand. Het centrum van Hoorn is lopend bereikbaar of d.m.v. het openbaar vervoer (bushalte om de hoek). Onze locatie heeft een eigen parkeerterrein direct bij de ingang van ons kinderdagverblijf.

Binnen spelen

Het ontwerp voor SKH de Bazzeroet is vanuit onze ervaring en onze extra wensen gemaakt. De landelijke omgeving en de ruime grondoppervlakte was het uitgangspunt. De locatie heeft een lange hal vanaf de hoofdingang (met intercom verbinding voor toegang) waaraan de drie groepen grenzen. Elke groep heeft 2 slaapkamers, een verschooneiland in de groep en openslaande tuindeuren. De hal heeft een centrale keuken die als ontmoetingsplaats dient voor ouders en kinderen met een ruime speelhoek voor de kinderen. Deze speelhoek kan ook gebruikt worden voor extra activiteiten voor bijvoorbeeld de 3+ kinderen, individuele aandacht voor de allerkleinsten of voor beweging en uitdaging.

De baby’s van SKH de Bazzeroet kunnen zich binnen prima vermaken in de grondbox. De pedagogisch medewerksters hebben veel gezellige hoekjes gecreëerd. Kinderen kunnen bijvoorbeeld kiezen uit een poppenhoek, een verkleedhoek, een bouwhoek of een gezellig leeshoekje. Op SKH de Bazzeroet wordt met Startblokken gewerkt waarin de thema’s helemaal aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen.

Buiten spelen

Buitenspelen en buiten zijn staat centraal bij onze locatie. Elke groep heeft via tuindeuren toegang naar onze ontdektuin speciaal aangelegd door ‘De Twee Heren’. De tuin is immens groot, maar is zo verdeeld dat elk stukje van de tuin een nieuwe uitdaging kent om te ontdekken. In de ontdektuin is weinig buitenspeelmateriaal nodig. Kinderen kunnen zich verstoppen achter of in wilgentenen hutjes, tunnels of kruipbuizen, er is een aparte babytuin en een dierenvoederplek. In de tuin zijn hoogteverschillen gemaakt waar kinderen kunnen klimmen en klauteren of hun evenwicht kunnen oefenen. De paadjes die in de tuin zijn aangelegd, geven de kinderen de mogelijkheid om hun weg te zoeken in de natuur en steeds weer iets te ontdekken. De kinderen genieten van de groene omgeving en willen eigenlijk niet meer naar binnen.

In de grote natuurtuin zijn ook de buitenbedjes geplaatst. Lekker luieren in de buitenlucht. Buitenbedjes zijn overkapte bedjes voor de baby’s waarin ze buiten veilig kunnen slapen. Al lang een succes in Scandinavië en dus ook bij SKH de Bazzeroet. Er zijn drie buitenbedjes die veel gebruikt worden, want de kinderen slapen heerlijk in de gezonde buitenlucht!

Het regelmatig langskomen van de trein blijft een mooie bezienswaardigheid waar de kinderen van genieten. Jong en oud staat stil om te kijken naar de trein en te zwaaien naar de mensen achter de ramen.

Maatwerkgroep

Werkt u in de zorg en moet u vaak vroeg beginnen of laat eindigen met werken? Werkt u in de Randstad en moet u vroeg vertrekken om op tijd op het werk te zijn? Wilt u minder uren per dag afnemen en de uren zelf inplannen? Of werkt u in het onderwijs en hebt u alle schoolvakanties vrij? Dan is de
Maatwerkgroep iets voor u!

De Maatwerkgroep biedt:
• Openingstijden van 6.00 tot 19.30 uur.
• Contract van 48 – 52 weken.
• Het minimum aantal opvanguren per week is 8, af te nemen op 1 dag of op 2 dagen per week waarbij zelf de opvangtijden kunnen worden ingepland.

De opvang is heel flexibel af te nemen. Denk bijvoorbeeld aan: maandag van 10.00 tot 15.00 uur, donderdag van 6.30 uur tot 19.00 uur, vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur. Ouders die werkzaam zijn in het onderwijs kunnen in de overige vakantieweken het minimum van 8 uur per week afnemen
en in schoolweken bijvoorbeeld 3 dagen.Wilt u minder uren per dag afnemen en de uren zelf inplannen? Of heeft u opvang nodig tussen 6.00 en 19.30 uur? Bij SKH de Bazzeroet kan dat op de maatwerkgroep. Voor meer informatie of een offerte, neem contact op met de afdeling planning en plaatsing via 0229-248770.

SKH de Bazzeroet
Berkhouterweg 17
1624 NS Hoorn
0229 241 079
Teamcoördinator (aanspreekpunt ouders): Lyanne Zwier
bazzeroet@kinderopvanghoorn.nl

Wijkmanager: Mirjam Entius
mentius@kinderopvanghoorn.nl
06 17 00 26 26