SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang

Natuur BSO de Molshoop gaat open op maandag bij voldoende...

lees meer...

SKH de Tamboerijn | KDV

ikwileenrondleidingSKH de Tamboerijn is één van onze oudste locaties, maar wel in een modern jasje. Binnen de locatie zijn vier groepen te vinden, 3 verticale groepen met kinderen van 0 tot 3 jaar en een groep speciaal voor de oudste kinderen van de locatie. Op deze manier krijgen alle kinderen de uitdaging en rust die ze nodig hebben om een leuke, rijke en  gezellige tijd te hebben. De locatie ligt nabij de binnenstad in een rustig gedeelte van Hoorn en is bijzonder ruim opgezet. De natuurtuin wordt door de kinderen bijna dagelijks en met veel plezier gebruikt. Niet alleen om te klimmen, klauteren en rennen maar ook het ontdekken in ons eigen stukje natuur is een leuke bezigheid. SKH de Tamboerijn werkt samen met Buurtnetwerk Centrum, Parlan en de bibliotheek. 

De pedagogisch medewerksters zijn twee jaar lang getraind in de VVE methode Startblokken en zijn volledig gecertificeerde Startblokkers. In de groepen is dit te zien door het gebruik van thema’s, huishoeken en woordenlijsten. Groepsruimten veranderen in restaurants, winkels, boerderijen etc..

De 3+ groep!

Vanaf april 2016 heeft SKH de Tamboerijn een groep speciaal voor alle kinderen van 3 tot 4 jaar, de 3+ groep. Maximaal 16 kinderen van 3 jaar werken spelenderwijs onder begeleiding van vaste pm-ers aan de vaardigheden die belangrijk zijn om een goede start te kunnen maken op de basisschool.

Kinderen maken, als ze drie jaar zijn, enorme sprongen in hun ontwikkeling. Er ontstaat een grote behoefte om meer te willen ‘leren’ en bepaalde zaken onder de knie te krijgen. Ze willen daarin serieus genomen worden. Op deze leeftijd krijgen ze steeds meer oog voor de wereld om hen heen en ontstaat de behoefte om de wereld te gaan begrijpen. Met rollenspellen oefenen ze allerlei handelingen die ze dagelijks om zich heen zien, zoals in een winkel iets kopen of naar de dokter gaan.

Ook in de andere groepen van het kinderdagverblijf oefenen en leren de kinderen volop. Doordat we werken vanuit het pedagogisch programma Startblokken is er steeds aandacht voor de ontwikkeling. Maar met alleen driejarigen ontstaat een ander niveau van spelen. Hun nieuwsgierigheid en natuurlijke behoefte aan leren wordt volop gestimuleerd. En ook kunnen de driejarigen al goed oefenen met zaken zoals op je beurt wachten en in de kring iets vertellen.

Peuters en kleuters voorbereiden op school is een vak apart. Jonge kinderen ontwikkelen zich en leren door (samen)spelen met andere kinderen en volwassenen in een uitdagende en kindvriendelijk ingerichte ruimte. In een veilige en vertrouwde omgeving, waar ook de ouders volop betrokken kunnen zijn en kunnen leren hoe ze hun kind kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling. Opvang op de 3+ groep biedt uw kind verdieping op de thema’s, met extra aandacht voor het bevorderen van de woordenschat en het vergroten van taalbegrip.

De ervaring leert, dat de driejarigen met plezier komen, spelen en zich prettig voelen bij het aanbod en in de ruimte waar ze samenspelen. En dat ze grote stappen vooruit maken in de ontwikkeling.

VVE status (Voor- en Vroegschoolse Educatie)

SKH de Tamboerijn heeft een VVE status. Dit betekent dat we voldoen aan de kwaliteitseisen om kinderen met een VVE indicatie te begeleiden.  We werken met een landelijk erkend VVE programma,  Startblokken van basisontwikkeling, waarin alle vaste pedagogisch medewerkers worden opgeleid. We zorgen ervoor dat hun kennis steeds op peil blijft en dat we een speel-leeromgeving bieden waarin kinderen volop gestimuleerd worden in hun ontwikkeling.

Startblokken komt ten goede aan al onze kinderen en niet alleen aan de kinderen die via het consultatiebureau een VVE indicatie krijgen. De pedagogisch medewerkers begeleiden het spelend leren van elk kind en kijken goed naar wat het kind nodig heeft om de volgende stap te zetten in de ontwikkeling. Als een kind extra aandacht nodig heeft op een bepaald gebied, dan biedt het team dit kind gerichte activiteiten aan, legt deze vast in een digitaal kinderdagboek en stemt dit af met de ouders.

Omgeving

SKH de Tamboerijn is gunstig gelegen. Midden in de wijk en nabij de binnenstad van Hoorn. Onze locatie ligt nabij het NS station en vlakbij SKH de Raccers, waar buitenschoolse opvang wordt geboden.

Binnen spelen

Kinderen van alle leeftijden vinden het fantastisch om in de speelruimte in de grote hal van SKH de Tamboerijn te spelen. Met kussens in alle vormen en kleuren wordt een mooie baan gebouwd, en vervolgens kan het klimmen en klauteren beginnen. Op de groepen komen de kinderen tot rustig spel in de diverse hoekjes. Voor de baby’s zijn er boxen en een grote grondbox aanwezig om veilig in te kruipen en te spelen. De grotere peuters mogen met de deur open in kleine groepjes op de gang spelen, met de kussens, met de zandtafel of andere uitdagende activiteiten doen.

Buiten spelen

In de ontdektuin van SKH de Tamboerijn is genoeg uitdaging voor de kinderen. Bij ontdekken hoort het omgaan met verschillende materialen zoals zand, water, modder, gras, planten, steentjes en hout. Creatief bezig zijn is ontdekken. Bij de inrichting van de tuin is rekening gehouden met de beplanting die vlinders, lieveheersbeestjes en andere kindvriendelijke insecten aantrekt. Daarnaast is er meer dan genoeg gelegenheid voor de kinderen om gebruik te maken van de fietsjes en karren. De grote tuin geeft ons ook de mogelijkheid om onze buitenbedjes (lutjepotjes) te plaatsen. Lekker luieren in de buitenlucht. Buitenbedjes zijn overkapte bedjes voor de baby’s waarin ze buiten veilig kunnen slapen. Al lang een succes in Scandinavië en ook bij SKH de Tamboerijn.  Er zijn meerdere buitenbedjes aanwezig, waarin de kinderen heerlijk slapen in de gezonde buitenlucht.

Reactie van een ouder:

“ Hierbij willen we graag laten weten dat wij zeer tevreden zijn over de opvang van onze dochter op de dinsdagen bij de Tamboerijn. Onze dochter is onlangs drie jaar geworden en overgestapt naar de 3+ groep. Daarmee neemt ze helaas ook afscheid van haar ‘ vaste ‘ juf. Voor ons een mooi moment om haar te bedanken en even in het zonnetje te zetten! Ze is zeer betrokken bij de ontwikkeling van onze dochter. Ze kijkt naar wat ze nodig heeft en probeert haar in haar spel te stimuleren. Ze neemt ons als ouders serieus, ze neemt altijd de tijd bij de overdracht zelfs in de spitsuren. Ze is enthousiast, eerlijk en oprecht en dat geeft ons een goed gevoel.

Onze dochter gaat graag heen en we laten haar ook vol vertrouwen achter.

Een compliment aan alle medewerkers van de Tamboerijn, met in het bijzonder even aandacht voor onze dochter haar vaste juf ”

Informatie

U bent van harte welkom om de sfeer te komen proeven op SKH de Tamboerijn. Neemt u van tevoren even contact op voor een afspraak, zodat de pedagogisch medewerksters alle tijd hebben om u een rondleiding te geven en antwoord te geven op al uw vragen. Wij zien u graag!

SKH de Tamboerijn
Van Beijerenstraat 37
1623 JD te Hoorn
0229 210 800
Teamcoördinator (aanspreekpunt ouders): Sandy Ponne
tamboerijn@kinderopvanghoorn.nl 

Wijkmanager: Mirjam Entius
mentius@kinderopvanghoorn.nl
06 17 00 26 26