SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang

Op donderdag 29 maart jl. hebben de bestuurders van  de...

lees meer...

SKH de Tamboerijn | KDV

ikwileenrondleidingDe Tamboerijn is één van onze oudste locaties van SKH, prachtig gelegen vlakbij de binnenstad van Hoorn. Binnen de ruim opgezette locatie zijn vier groepen te vinden, 3 verticale groepen voor kinderen van 0- 3 jaar en een groep speciaal voor de kinderen van 3-4 jaar. Met deze indeling krijgen alle kinderen de rust of uitdaging die ze nodig hebben, al naar gelang hun leeftijd.  

Binnen spelen

Kinderen van alle leeftijden vinden het fantastisch om in de speelruimte in de grote hal te spelen. Met kussens in alle vormen en kleuren wordt een mooie baan gebouwd en vervolgens kan het klimmen en klauteren beginnen. Op de groepen komen de kinderen tot rustig spel in de diverse hoekjes. Voor de baby’s zijn er boxen en een grote grondbox aanwezig om veilig in te kruipen en te spelen. De grotere peuters mogen met de deur open in kleine groepjes op de gang spelen, met de kussens, met de zandtafel of andere uitdagende activiteiten doen.

Buiten spelen

De natuurtuin wordt door de kinderen dagelijks en met veel plezier gebruikt. Niet alleen om te klimmen, klauteren en rennen, maar ook heerlijk creatief bezig zijn met zand, water, modder, gras, planten, steentjes en hout. De beplanting trekt vlinders, lieveheersbeestjes en andere kindvriendelijke insecten aan. De tuin is ruim genoeg om ook volop gebruik te maken van de fietsjes en karren. Daarnaast staan onze buitenbedjes in de tuin, direct naast de groepsruimte. Dit zijn overkapte bedjes voor de baby’s waarin ze heerlijk in de gezonde buitenlucht kunnen slapen. Al lang een succes in Scandinavië en ook bij SKH de Tamboerijn.

De 3+ groep!

SKH de Tamboerijn heeft een groep speciaal voor alle kinderen van 3 tot 4 jaar, de 3+ groep. Maximaal 16 kinderen van 3 jaar werken spelenderwijs aan de vaardigheden die belangrijk zijn om een goede start te kunnen maken op de basisschool. Met alleen driejarigen in de groep ontstaat een ander niveau van spelen, waardoor hun nieuwsgierigheid en natuurlijke behoefte aan leren volop kan worden gestimuleerd. Driejarigen kunnen al goed oefenen met zaken zoals op je beurt wachten en in de kring iets vertellen. Door verdieping op de thema’s is er extra aandacht voor het bevorderen van de woordenschat en het vergroten van taalbegrip. De ervaring leert, dat de driejarigen met plezier komen en grote stappen maken in de ontwikkeling.

VVE status (Voor- en Vroegschoolse Educatie)

SKH de Tamboerijn heeft een VVE status. Dit betekent dat we voldoen aan de kwaliteitseisen om kinderen met een VVE indicatie te begeleiden.  We werken met een landelijk erkend VVE programma,  Startblokken van basisontwikkeling, waarin alle vaste pedagogisch medewerkers worden opgeleid. We zorgen ervoor dat hun kennis steeds op peil blijft en dat we een speel-leeromgeving bieden waarin kinderen volop gestimuleerd worden in hun ontwikkeling. In de groepen is dit te zien door het gebruik van thema’s, huishoeken en woordenlijsten. Groepsruimten veranderen in restaurants, winkels, boerderijen etc..

Omgeving

SKH de Tamboerijn ligt nabij de binnenstad in een rustig gedeelte van Hoorn. In de wijk werken wij samen met Buurtnetwerk Centrum, Parlan en de bibliotheek. Onze locatie ligt nabij het NS station en vlakbij SKH de Raccers, waar buitenschoolse opvang wordt geboden.

Reactie van een ouder:

“ Wij zijn zeer tevreden over de opvang van onze dochter bij de Tamboerijn. Onze dochter is onlangs drie jaar geworden en overgestapt naar de 3+ groep. Daarmee neemt ze helaas ook afscheid van haar ‘ vaste ‘ juf. Voor ons een mooi moment om haar te bedanken en even in het zonnetje te zetten! Ze is zeer betrokken bij de ontwikkeling van onze dochter. Ze kijkt naar wat ze nodig heeft en probeert haar in haar spel te stimuleren. Ze neemt ons als ouders serieus, ze neemt altijd de tijd bij de overdracht, zelfs in de spitsuren. Ze is enthousiast, eerlijk en oprecht en dat geeft ons een goed gevoel. Onze dochter gaat graag heen en we laten haar ook vol vertrouwen achter. Een compliment aan alle medewerkers van de Tamboerijn!

Informatie

U bent van harte welkom om de sfeer te komen proeven op SKH de Tamboerijn. Neemt u van tevoren even contact op voor een afspraak, zodat de pedagogisch medewerksters alle tijd hebben om u een rondleiding te geven en antwoord te geven op al uw vragen. Wij zien u graag!

SKH de Tamboerijn
Van Beijerenstraat 37
1623 JD te Hoorn
0229 210 800
Teamcoördinator (aanspreekpunt ouders): Sandy Ponne
tamboerijn@kinderopvanghoorn.nl 

Wijkmanager: Mirjam Entius
mentius@kinderopvanghoorn.nl
06 17 00 26 26