SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang

Op donderdag 29 maart jl. hebben de bestuurders van  de...

lees meer...

SKH Do Re Mi | KDV | BSO

ikwileenrondleiding

Vanaf 4 september 2017 is de BSO alle werkdagen open op SKH Do Re Mi!


SKH Do Re Mi is een splinternieuwe, ruime locatie. SKH Do Re Mi biedt plaats aan twee KDV-groepen (1 groep van maximaal 12 en 1 groep van maximaal 16 kinderen) van 0 tot 4 jaar en twee BSO-groepen van 4 tot 12 jaar en is gekoppeld aan de basisscholen Klipper (Dubloen) en Tandem. Bijzonder aan SKH Do Re Mi is dat het een prachtig aangelegde ontdektuin heeft. 

Elke BSO bij SKH is een Vreedzame BSO. Hiermee sluiten we aan bij de Vreedzame scholen. Het uitgangspunt is dat de kinderen leren om samen te werken, verantwoordelijkheid te dragen voor de groep en de ruimte en om te gaan met verschillen tussen mensen. Ze leren conflicten zo op te lossen dat beide partijen tevreden kunnen zijn. Kortom: ze oefenen voor het echte werk, later in de maatschappij.

 

VVE status (Voor- en Vroegschoolse Eduactie)

SKH de Do Re Mi heeft een VVE status. Dit betekent dat we voldoen aan de kwaliteitseisen om kinderen met een VVE indicatie te begeleiden.  We werken met een landelijk erkend VVE programma,  Startblokken van basisontwikkeling, waarin alle vaste pedagogisch medewerkers worden opgeleid. We zorgen ervoor dat hun kennis steeds op peil blijft en dat we een speel-leeromgeving bieden waarin kinderen volop gestimuleerd worden in hun ontwikkeling.

Startblokken komt ten goede aan al onze kinderen en niet alleen aan de kinderen die via het consultatiebureau een VVE indicatie krijgen. De pedagogisch medewerkers begeleiden het spelend leren van elk kind en kijken goed naar wat het kind nodig heeft om de volgende stap te zetten in de ontwikkeling. Als een kind extra aandacht nodig heeft op een bepaald gebied, dan biedt het team dit kind gerichte activiteiten aan, legt deze vast in een digitaal kinderdagboek en stemt dit af met de ouders.

Omgeving

Goed bereikbaar via de provinciale weg N506 en vlakbij diverse parkjes.

Ontbijt op de BSO

Om de dag goed te beginnen, kunnen de kinderen bij ons gezellig en gezond ontbijten. U kunt als ouder ‘s morgens minder gestrest naar uw werk vertrekken in de wetenschap dat uw kind bij SKH in alle rust een broodje kan eten. Dit is fijn voor de kinderen, maar ook voor u als ouder. De kinderen worden op de VSO ontvangen met een gezellig gedekte tafel waar zij samen met andere kinderen en de pedagogisch medewerksters de dag zullen beginnen. Het bestaande voedingsbeleid is uiteraard ook voor het VSO ontbijt van toepassing. Er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Binnen spelen

De KDV-groepen bevinden zich op de benedenverdieping. Daar is voor de kinderen een zee van ruimte om te spelen, te eten, te drinken, te slapen en te ontdekken. De allerkleinsten hebben bovendien op de groep een mooie, extra plek waar ze vrij kunnen rondkruipen en ontdekken in de grondboxen. Tussen de groepen ligt een gezamenlijke speelruimte, die gebruikt wordt voor het aanbieden van uitdagende activiteiten die aansluiten op de algemene ontwikkelingsfase van de leeftijdsgroep en het themagericht werken m.b.t. Startblokken. Zo creëren we een uitdagend pedagogisch klimaat waarbij kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

De BSO-groepen bevinden zich op de bovenste verdieping van het pand, waar de BSO de beschikking heeft over twee wat kleinere groepsruimten, een grote algemene ruimte en een grote keuken waar naar hartenlust samen met de kinderen kan worden gekookt. Zowel voor de jongere als voor de oudere kinderen zijn er uitdagende materialen aanwezig en op het speelpodium worden kinderen uitgedaagd tot theater en fantasiespel.

Buiten spelen

Beide KDV-groepen hebben directe toegang tot de tuin, die geheel is ingericht als ontdektuin. De BSO-kinderen kunnen deze via het dakterras bereiken. De ontdektuin heeft heuvels, een moeras met klimstammen, wilgenhutjes en een bouwplek voor hutten voor de oudste kinderen.

Driesprong

De Driesprong – dit zijn speciale activiteiten voor kinderen van 3 jaar en ouder als voorbereiding op de basisschool – wordt op SKH Do Re Mi aangeboden op maandag- en donderdagochtend.

BSO in de schoolvakanties

In de schoolvakanties gaan de BSO kinderen van SKH Do Re Mi naar SKH het Spectrum. Hier bieden we in de schoolvakanties een speciaal activiteiten programma aan.

U bent van harte welkom om de sfeer te komen proeven op SKH Do Re Mi. Neemt u van tevoren even contact op voor een afspraak? Wij zien u graag!

SKH Do Re Mi
Boedijnhof 154
1628 SH Hoorn
0229 763 902
Teamcoördinator (aanspreekpunt ouders): Ilse Kramer
doremi@kinderopvanghoorn.nl

Wijkmanager: Marlies Luitjes
mluitjes@kinderopvanghoorn.nl
06 17 00 26 25

 

SKH Do Re Mi
Boedijnhof 154
1628 SH Hoorn
0229 763 902
Teamcoördinator (aanspreekpunt ouders): Ilse Kramer
doremi@kinderopvanghoorn.nl

Wijkmanager: Marlies Luitjes
mluitjes@kinderopvanghoorn.nl
06 17 00 26 25