SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang

Op donderdag 29 maart jl. hebben de bestuurders van  de...

lees meer...

Geschiedenis

In den beginne,..

In 1981 werd in Hoorn Stichting de Bazzeroet opgericht die lange tijd het enige door de gemeente gesubsidieerde dagverblijf was. De Bazzeroet bood opvang aan 23 kinderen. In 1983 kwam hier Stichting de Tamboerijn bij die een voortzetting was van een in 1981 gestarte huiskameropvang. In 1990 startte Stichting de Tamboerijn een tweede locatie, de Trommel, en ging ze verder onder de naam Tam Tam.

Tam Tam en de Bazzeroet groeiden naar elkaar toe

In 1990 werd als gevolg van een stimuleringsmaatregel de Stichting Hoornse Kinder Opvang (HKO) opgericht. Deze stichting wilde BSO-locaties in alle wijken van de gemeente Hoorn beginnen. Eén daarvan was de Musketiers die in december 1991 haar deuren opende voor de kinderen in Risdam-Noord. Maar in 1994 ging HKO failliet. Tam Tam en Bazzeroet namen haar onder hun hoede onder de naam Stichting de Sleutelbloem. Halverwege 1995 volgden fusieonderhandelingen waarna op 12 oktober 1995 de daadwerkelijke fusie plaatsvond: Stichting Kinderopvang Hoorn (SKH) was een feit.

Eerste echte SKH-locatie geopend

De eerste officiële SKH-locatie was de Birasol in de Kersenboogerd. In de loop der jaren is SKH uitgegroeid tot een grote organisatie met 22 locaties verdeeld over alle wijken van de gemeente Hoorn!

Lees hier de uitgebreide versie van de geschiedenis van SKH.