SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang
SKH Kinderopvang

Op zoek naar een unieke opleiding met uitzicht op een...

lees meer...

Vreedzame BSO

onze BSO-locaties volgen het programma Vreedzame BSO

We sluiten daarmee aan bij de Vreedzame Scholen. Dat zijn scholen die werken met een methodiek die erop gericht is om kinderen te ondersteunen bij hun ontwikkeling tot zelfstandige, verantwoordelijke en sociale volwassenen. Deze methodiek is zo inspirerend dat wij samen met de Onderwijsbegeleidingsdienst een afgeleide vorm voor de BSO aan het ontwikkelen zijn. Hiermee kunnen we nóg beter vorm geven aan onze ideeën over wat een BSO zou moeten bieden. En daarnaast brengen we de wereld van school en BSO een stap dichter bij elkaar.

de groep is van iedereen

De kinderen doen spellen en voeren opdrachten uit met als doel dat ze elkaar beter leren kennen. Er wordt met elkaar besproken waar ze verantwoordelijk voor zijn in de groep. Een jarige? De twee kinderen die dat altijd regelen maken een kaart. Knutselmateriaal op? De verantwoordelijke kinderen vullen het aan.

kinderen oefenen in burgerschap bij SKH

Het programma leert de kinderen samen te werken, verantwoordelijkheid te dragen voor de groep en de ruimte en om te gaan met verschillen tussen mensen. Ze leren conflicten zo op te lossen dat beide partijen tevreden kunnen zijn. Kortom: ze oefenen voor het echte werk, later in de maatschappij.