skip to Main Content

Opvang is meer dan kinderspel

Voorbereiding op school
Peuters voorbereiden op school is een vak apart. Jonge kinderen ontwikkelen zich en leren door (samen)spelen met andere kinderen en volwassenen in een uitdagende en kindvriendelijk ingerichte ruimte. In een veilige en vertrouwde omgeving, waar ook de ouders volop betrokken zijn en kunnen leren hoe ze hun kind ondersteunen in hun ontwikkeling.

Twee- en driejarigen spelen met plezier en voelen zich prettig bij het aanbod en in de ruimte waar ze samenspelen. Al met één keer per week extra aanbod maken ze grote stappen vooruit in de ontwikkeling! SKH heeft om deze reden een speciaal aanbod om hen voor te bereiden op de basisschool. Wij voldoen aan de kwaliteitseisen om kinderen met een VVE indicatie te begeleiden.

Spelend leren op de verticale groep
Op een verticale groep (0-4 jaar) leren kinderen al veel, maar met alleen twee- en driejarigen ontstaat een ander niveau van spelen. Hun nieuwsgierigheid en natuurlijke behoefte aan leren wordt volop gestimuleerd. En ook kunnen de peuters al goed oefenen met zaken zoals op je beurt wachten en in de kring iets vertellen. SKH biedt peuters op de verticale groepen, in kleine groepjes, verdieping op de thema’s uit de groep, met extra aandacht voor het bevorderen van de woordenschat en het vergroten van het taalbegrip.

Peutergroepen
SKH heeft verschillende peutergroepen waar wij een VVE programma bieden met verschillende mogelijkheden, toegespitst op behoefte en leeftijd. De kinderen oefenen spelenderwijs hun sociale vaardigheden, woordenschat, tellen en ruimtelijk inzicht. De peutergroepen zitten verdeeld over alle wijken in Hoorn en hebben nauwe samenwerking met basisscholen. Er is één locatie die werkt op antroposofische grondslag. Voor meer informatie over de verschillende peutergroepen of de werkwijze kunt u meer lezen op: www.peuterspeelscholen.nl 

Ontwikkeling vanaf 3 jaar
Kinderen maken, als ze drie jaar zijn, een sprongetje in hun ontwikkeling. Ze krijgen meer behoefte aan uitdaging en willen meer samen spelen. Er ontstaat een grote behoefte om meer te willen ‘leren’ en bepaalde zaken onder de knie te krijgen. De kinderen willen daarin serieus genomen worden. Op deze leeftijd krijgen ze steeds meer oog voor de wereld om hen heen en ontstaat de behoefte om de wereld te gaan begrijpen. Met rollenspellen oefenen ze allerlei handelingen die ze dagelijks om zich heen zien, zoals in een winkel iets kopen of naar de dokter gaan.

Het aanbod voor 3 jarigen wordt op onze locaties op verschillende manieren georganiseerd:

Driesprong
Een aantal kinderdagverblijven hebben een vast dagdeel gekozen voor het aanbieden van activiteiten speciaal voor de 3 jarigen. De driesprong wordt gegeven op een vaste dag en tijdens schoolweken. Informeer naar de driesprong bij de locatie:
Dynamis
Do Re Mi

3+ groep op KDV de Tamboerijn en KDV de Bussel
Tamboerijn en Bussel heeft ervoor gekozen om de kinderen naar leeftijd in te delen. Naast de groepen met kinderen van 0-3 jaar, gaan alle kinderen vanaf 3 jaar naar de 3+ groep.

Dagboek
Onze pedagogisch medewerk(st)ers schrijven in een digitaal dagboek en maken foto’s van de belevenissen van uw kind. Via ons ouderportaal en OuderApp kunt u dit altijd en overal inzien en kunt u eenvoudig berichten sturen naar onze medewerk(st)ers.

Back To Top