skip to Main Content

SKH de Ark | KDV | BSO

SKH de Ark biedt opvang voor kinderen van 0-12 jaar en bestaat uit twee locaties: Ark 1 in basisschool de Tweemaster en Ark 2 in basisschool de Pontonnier.

Voor de aller kleinste kinderen (0-4 jaar) is in juni 2020 het nieuwe kinderdagverblijf geopend. Voor de schoolgaande kinderen van de basisscholen de Tweemaster, de Pontonnier en het Kompas gaan de kinderen van 4-7 jaar naar de Ark 1 en de kinderen van 8-12 jaar naar Ark 2. Zo spelen de kinderen met hun leeftijdsgenoten in een groepsruimte die helemaal voldoet aan hun wensen! De locatie is dichtbij winkelcentrum de Huesmolen en het park Risdammerhout.

KDV (0-4 jaar)
Op het plein van de Ark 1 staat het prachtige nieuwe kinderdagverblijf. Het kinderdagverblijf bestaat uit een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar en een babygroep voor kinderen van 0 tot 2 jaar. De nauwe samenwerking met basisschool de Tweemaster zorgt ervoor dat de kinderen van 3 jaar geregeld kunnen meespelen in de kleuterklas, dit geeft een mooie voorbereiding op de basisschool. Het kinderdagverblijf zit in een prachtig nieuw pand met een mooie, uitdagende natuurtuin waar zowel baby’s als peuters urenlang speelplezier beleven. Ook beschikt het kinderdagverblijf over een buitenbedje, kinderen kunnen hier in de frisse buitenlucht onder toeziend oog van de pedagogisch medewerker (pm-er) lekker slapen en tot rust komen.

BSO (4-7 jaar)
Bij Ark 1 worden de kinderen van 4-7 jaar opgevangen buiten schooltijd. Het speelplezier begint al in de royale hal waar een hindernisbaan of hut gemaakt kan worden met speelmatten en speelkussens. Wij beschikken over een eigen keuken waar heerlijk gekookt wordt. In het atelier kan geknutseld worden. In de sloophoek kunnen oude apparaten en spullen uit elkaar gehaald worden, ook kan er getimmerd en gezaagd worden. In de groepsruimte wordt gegeten, gedronken en gepraat.

Op de bank wordt regelmatig een boekje gelezen om zo na een drukke schooldag nog even te ontspannen. 

Buitenspelen is natuurlijk ook bij de BSO erg belangrijk. We spelen hier op het plein van school en hanteren hier het Johan Cruijff principe met veel uitdagend en divers sport- en spelmateriaal.

BSO (8-12 jaar)
Bij Ark 2 is in 2018 opnieuw ingericht naar de wensen van de oudste kinderen, zodat het een uitdagende plek is waar kinderen graag naar toe komen. Er is een keuken met bar, waar de kinderen heerlijk kunnen koken of gewoon aan de bar kunnen bijpraten. Er is een game room met playstation, waar de kinderen op kunnen spelen. In het speelhuis is een chill plek gecreëerd, waar ze rustig een boek kunnen lezen. Ook kan de verkleed hoek niet ontbreken, de kinderen kunnen zich hier uitleven met verschillende verkleedkleren maar vaak zitten de meiden hier ook heerlijk elkaars make-up te doen. In de techniekruimte word altijd hard gewerkt. Ze maken hier allerlei verschillende kunstwerken van hout.

Buitenspelen is natuurlijk ook bij de BSO erg belangrijk. We spelen hier op het plein van school en hanteren hier het Johan Cruijff principe met veel uitdagend en divers sport- en spelmateriaal.

Brede School Risdam Zuid
SKH de Ark maakt deel uit van de “Brede School Risdam Zuid”. Dit is een samenwerking tussen de drie basisscholen in de wijk, drie kinderopvangorganisaties, Stichting Netwerk en de Bibliotheek Risdam. Gezamenlijk stellen wij ons als doel dat kinderen elkaar ontmoeten in de wijk, dat zij hun talenten ontdekken en zelfvertrouwen krijgen. Maar ook willen we dat zij verantwoordelijkheid krijgen en nemen voor zichzelf en de omgeving.

0229 299 111
ark@kinderopvangwestfriesland.nl

Lees hier het laatste GGD-rapport van SKH de Ark (KDV).
Lees hier het laatste GGD-rapport van SKH de Ark 1 (BSO).
Lees hier het laatste GGD-rapport van SKH de Ark 2 (BSO).

Back To Top