skip to Main Content

SKH de Ark | KDV | BSO

In het voorjaar van 2020 starten we met twee groepen kinderdagopvang (0-4 jaar) bij OBS de Tweemaster. Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op via 0229-248770.

SKH de Ark bestaat uit twee locaties: Ark 1 in basisschool de Tweemaster en Ark 2 in basisschool de Pontonnier. Op beide locaties worden maximaal 30 kinderen opgevangen in een groep van 20 kinderen en een groep van 10 kinderen. De jongste kinderen (4-7 jaar) van beide scholen gaan naar Ark 1 en de oudste kinderen (8-12 jaar) gaan naar Ark 2. Zo spelen de kinderen na school met hun leeftijdsgenootjes in een groepsruimte die helemaal voldoet aan hun wensen! De locatie is dichtbij winkelcentrum de Huesmolen en het park Risdammerhout.

Binnen spelen op Ark 1
Het speelplezier begint al in de royale hal waar een hindernisbaan of hut gemaakt kan worden met speelmatten en speelkussens. Wij beschikken over een eigen keuken en een atelier waar heerlijk geknutseld wordt. In de sloophoek kunnen oude apparaten en spullen uit elkaar gehaald worden. Ook kan er getimmerd en gezaagd worden. In de groepsruimte wordt gegeten, gedronken en gepraat. Ook zijn er een poppenhoek, tekenhoek en bouwhoek gecreëerd en op de bank wordt regelmatig een boekje gelezen. 

Binnen spelen op Ark 2
Deze locatie is in 2018 splinternieuw ingericht naar de wensen van de oudste kinderen. Er is een keuken met bar, een game room met playstation, een chill plek in het huis, een techniekruimte en een opmaak/verkleed hoek.

Buiten spelen
Er zijn ruime pleinen met grasvelden rondom de beide locaties. Hier hanteren wij het Johan Cruijff principe met veel uitdagend en divers sport en spelmateriaal. Ook beschikt de locatie over een glijbaan, klimrek en tafeltennistafel.

Brede School Risdam Zuid
SKH de Ark maakt deel uit van de “Brede School Risdam Zuid”. Dit is een samenwerking tussen de drie basisscholen in de wijk, drie kinderopvangorganisaties, Stichting Netwerk en de Bibliotheek Risdam. Gezamenlijk stellen wij ons als doel dat kinderen elkaar ontmoeten in de wijk, dat zij hun talenten ontdekken en zelfvertrouwen krijgen. Maar ook willen we dat zij verantwoordelijkheid krijgen en nemen voor zichzelf en de omgeving.

BSO in de schoolvakanties
In de vakanties komen de kinderen van SKH de Musketiers bij ons op de locatie spelen. Zo ontmoeten de kinderen van de wijk elkaar en kunnen ze met elkaar samenwerken.

0229 299 111
ark@kinderopvanghoorn.nl

Lees hier het laatste GGD-rapport van SKH de Ark 1.

Lees hier het laatste GGD-rapport van SKH de Ark 2.

Back To Top