skip to Main Content

SKH Do Re Mi | KDV | 3+ | BSO

Op onze moderne en ruime locatie SKH Do Re Mi bieden wij opvang van 0-12 jaar, bestaande uit 2 KDV groepen en 2 BSO groepen met kinderen van basisschool de Klipper (Dubloen) en de Tandem. Onze locatie kenmerkt zich door een open en lichte structuur en is voorzien van een prachtige natuur ontdektuin. Wij zijn goed bereikbaar via de provinciale weg N506 en vlakbij diverse parken en speeltuinen.

Binnen spelen
De KDV-groepen bevinden zich op de benedenverdieping, waar er voor de kinderen een zee van ruimte is om te spelen, eten, drinken, slapen en ontdekken. De allerkleinsten hebben bovendien op de groep een mooie, extra plek waar ze vrij kunnen rondkruipen en ontdekken in de grondboxen. Tussen de groepen ligt een gezamenlijke speelruimte, die gebruikt wordt voor het aanbieden van uitdagende activiteiten die aansluiten op de algemene ontwikkelingsfase van de leeftijdsgroep en het themagericht werken. Zo creëren we een uitdagend pedagogisch klimaat waarbij kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

De BSO-groepen bevinden zich op de bovenste verdieping van het pand, waar de BSO de beschikking heeft over twee wat kleinere groepsruimten, een grote algemene ruimte en een grote keuken waar naar hartenlust samen met de kinderen kan worden gekookt. Zowel voor de jongere als voor de oudere kinderen zijn er uitdagende materialen aanwezig en op het speelpodium worden kinderen uitgedaagd tot theater en fantasiespel.

Buiten spelen
Beide KDV-groepen hebben directe toegang tot de tuin, die geheel is ingericht als natuur ontdektuin. De BSO-kinderen kunnen deze via het dakterras bereiken. De ontdektuin heeft heuvels, een moeras met klimstammen, wilgenhutjes en een bouwplek voor hutten voor de oudste kinderen. Op de afgesloten buitenspeelplaats kunnen kinderen zich heerlijk uitleven!

Driesprong
Alle kinderen van 3 jaar verzamelen zich op maandag- en donderdagochtend voor de Driesprong activiteiten. Hier werken ze spelenderwijs aan de vaardigheden die belangrijk zijn om een goede start te kunnen maken op de basisschool. Zij knutselen, bouwen en doen gezelschapsspelletjes. Op deze manier willen wij de oudste kinderen meer ruimte en uitdaging bieden.

BSO in de schoolvakanties
In de schoolvakanties zijn de BSO kinderen tot 9 jaar welkom op de eigen locatie. Dit is een proefperiode tot en met de meivakantie 2021.

De kinderen van 9 jaar en ouder kunnen terecht bij SKH de Ceder. Bij SKH de Ceder is een jeugdhonk ingericht, waar alle oudste kinderen vanuit de Kersenboogerd samen komen voor een leuke dag. De activiteiten die hier worden aangeboden zijn aangepast naar de leeftijd van de kinderen.

“Samen met ons team hoge kwaliteit kinderopvang neerzetten waarbij zowel kinderen, ouders als pedagogisch medewerkers tevreden zijn, is onze grootste drijfveer. Samen staan we sterk!”

0229 763902
doremi@kinderopvangwestfriesland.nl

Lees hier het laatste GGD-rapport van SKH Do Re Mi – KDV.
Lees hier het laatste GGD-rapport van SKH Do Re Mi – BSO.

Back To Top