skip to Main Content

SKH Het Fluitschip | KDV | BSO

SKH het Fluitschip is gevestigd in de openbare basisschool Het Fluitschip en biedt opvang voor kinderen van 0 – 12 jaar. Onze kleinschalige locatie streeft naar een huiselijke sfeer om zo laagdrempelig te zijn voor kinderen, ouders en/of verzorgers, zodat iedereen zich thuis voelt en makkelijk binnen kan stappen.

Binnen spelen
We beschikken over een KDV groep (0-4 jaar) en een BSO groep (4-12 jaar) en maken daarnaast gebruik van de speelzaal, waar wij sportieve activiteiten aanbieden. Wekelijks gaan onze 3-jarigen, samen met de kleuters van school hier samen bewegen. Wij werken met wisselende thema’s en deze zijn zichtbaar in de groepen.

De KDV-groep biedt plaats aan 12 kinderen van 0-4 jaar. Een veilig pedagogisch klimaat staat voorop, waar kinderen zichzelf op hun eigen wijze kunnen en mogen ontwikkelen. De groep is ingericht met een aantal speelhoeken.

Onze BSO-groep biedt plaats aan 32 kinderen van 4 tot 12 jaar en geeft veel mogelijkheden voor de kinderen zoals knutselen, bouwen en lezen. De groepsruimte is verdeeld in verschillende hoeken; een poppenhoek, bouwhoek, leeshoek en knutselhoek. Tevens kan er gebruikt worden gemaakt van de gymzaal van basisschool Het Fluitschip

Buiten spelen
De tuin aan de voorkant van het gebouw is de natuur ontdektuin, waar de KDV kinderen de mogelijkheid krijgen om zich een weg te vinden in de natuur om steeds iets nieuws te ontdekken.

Er is een prachtige buitenspeelruimte aan de achterzijde waar de BSO kinderen gebruik van maken. Wij picknicken er bij mooi weer, in de schaduw van de grote bomen. Wij hebben er een tafeltennistafel, zandbak, een aantal klimrekken, glijbaan en een groot voetbalveld. De kinderen kunnen zich hier lekker uitleven en hebben wij diverse buitenspelmaterialen om de kinderen uit te dagen tot samenspel. Verder gaan we regelmatig met de kinderen naar de stadsspeeltuin. Deze ligt op loopafstand van de locatie. In de schoolvakanties worden leuke uitstapjes georganiseerd, afhankelijk van het weer gaan we naar het zwembad, naar een attractiepark of gewoon lopend of met de fiets naar een leuke plek in de buurt.

Opvang op de woensdagmiddag, vrijdagmiddag en in de schoolvakanties
Op de woensdag- en vrijdagmiddag komen de kinderen van SKH de Grote Beer naar onze locatie. Op deze dagen wordt er, net als in de vakantie, een activiteitenprogramma aangeboden, die meerdere weken loopt. Zo ontmoeten zij  de kinderen van de wijk  en kunnen ze met elkaar samenwerken en samenspelen.

“Wij in de wijk”
Er is een nauw samenwerkingsverband met de school Het Fluitschip, de Bernardus van Bockxmeerschool, Stichting Netwerk en de bibliotheek. Het plan heet “Wij in de Wijk”. Wij doen actief mee met projecten in de wijk en sluiten in de wintermaanden aan bij de sportactiviteiten in Sportcentrum Vredehof. Deze worden door Sportopbouwwerk Hoorn georganiseerd. In De Zaagtand, het buurtcentrum van Hoorn Noord, sluiten wij aan bij de Kids Club. De kinderen van de basisschool Het Fluitschip komen binnendoor naar de BSO-groep, de kinderen van de Bernardus van Bockxmeerschool en de Piramide locatie Tweeboomlaan worden door de medewerkers opgehaald.

“Samen met de teams hoge kwaliteit kinderopvang neerzetten waarbij zowel kinderen, ouders als pedagogisch medewerkers tevreden zijn, is mijn grootste drijfveer.”

0229 265614
fluitschip@kinderopvanghoorn.nl

Lees hier het laatste GGD-rapport van SKH het Fluitschip (BSO).
Lees hier het laatste GGD-rapport van SKH het Fluitschip (KDV).

 

Back To Top