skip to Main Content

IKEC Jonge Kind | BSO

Speciaal onderwijs, zorg en kinderopvang, alles op één plek. Dat is het ideaal voor kinderen, ouders én professionals die intensief samenwerken. Het kan bij het Integraal Kind en Expertise Centrum Jonge Kind (IKEC). Het IKEC Jonge Kind is gevestigd aan de rand van het Risdammerhout Park en vlakbij Kinderboerderij de Woid en winkelcentrum de Huesmolen. Wij bieden hier als SKH kleinschalige opvang voor kinderen van 2 tot 7 jaar.

Samen voor het kind
Onze locatie biedt een intensieve en integrale samenwerking tussen SBO de Piramide, SBO de Wissel, SO ZML/MG de Eenhoorn, Aloysius, Centrum voor dagbehandeling Parlan, het Samenwerkingsverband De West-Friese knoop en dus ook Stichting Kinderopvang Hoorn. Binnen IKEC werken onze gespecialiseerde pedagogisch medewerkers samen voor en rondom het kind met één pedagogisch beleid.

Onze ruimte is ingericht om op een leuke, gestructureerde en zinvolle manier vrije tijd te besteden. Structuur maakt het voor de kinderen voorspelbaar waardoor het kind zich veilig voelt in de omgeving. Het benadrukken van de goede kwaliteiten en positieve benadering vergroot de sociale en emotionele vaardigheden van de kinderen.

Opvang in de schoolvakanties
In de vakanties komen de kinderen van SKH de Wissel ook naar onze locatie toe. Zo ontmoeten de kinderen elkaar en kunnen met elkaar samenwerken en samenspelen. De pedagogisch medewerkers van beide locaties kennen alle kinderen.

Studiedagen
Op locaties die bezig zijn met de vorming van integraal kindcentrum (IKC) kan besloten worden om alle medewerkers te laten deelnemen aan een of meerdere studiedagen samen met school. Dit betekent dat de locatie op die dag niet open is. Deze uren worden dan ook niet in rekening gebracht. Voor meer informatie neem contact op met de pedagogisch medewerkers van de locatie.

‘Liefde en grenzen maakt van kinderen mooie mensen’.

06 33 31 98 68
IKEC@kinderopvanghoorn.nl

Lees hier het laatste GGD rapport van IKEC Jonge Kind (KDV).
Lees hier het laatste GGD rapport van IKEC Jonge Kind (BSO).

Back To Top