skip to Main Content

IKEC | BSO

Speciaal onderwijs, zorg en kinderopvang, alles op één plek. Dat is het ideaal voor kinderen, ouders én professionals die intensief samenwerken. Het kan bij het Integraal Kind en Expertise Centrum Jonge Kind (IKEC).

Het IKEC bestaat uit verschillende locaties, waar SKH opvang biedt op de locaties IKEC Scheerder en IKEC Wilhelminalaan. Wij bieden hier als SKH kleinschalige opvang voor kinderen van 2 tot 12 jaar.

Opvang in de schoolvakanties
In de vakanties komen alle kinderen van het IKEC naar locatie IKEC Scheerder. Zo ontmoeten de kinderen elkaar en kunnen met elkaar samenwerken en samenspelen. De pedagogisch medewerkers van beide locaties kennen alle kinderen.

Studiedagen
Op locaties die bezig zijn met de vorming van integraal kindcentrum (IKC) kan besloten worden om alle medewerkers te laten deelnemen aan een of meerdere studiedagen samen met school. Dit betekent dat de locatie op die dag niet open is. Deze uren worden dan ook niet in rekening gebracht. Voor meer informatie neem contact op met de pedagogisch medewerkers van de locatie.

Vaste dagindeling
We houden een vast dagritme aan, zodat er structuur is voor de kinderen. Dit zorgt voor veiligheid en voorspelbaarheid. We bieden gestructureerde activiteiten aan die voorspelbaar zijn voor de kinderen. Alles gaat via een vastgestelde dagindeling met picto’s en de timetimer.

Lees hier meer over de verschillende locaties: 

IKEC Scheerder (2 – 7 jaar)

Locatie IKEC Scheerder is gevestigd aan de rand van het Risdammerhout Park en vlakbij Kinderboerderij de Woid en winkelcentrum de Huesmolen. Onze ruimte is ingericht om op een leuke, gestructureerde en zinvolle manier vrije tijd te besteden. Structuur maakt het voor de kinderen voorspelbaar waardoor het kind zich veilig voelt in de omgeving. Het benadrukken van de goede kwaliteiten en positieve benadering vergroot de sociale en emotionele vaardigheden van de kinderen.

‘Liefde en grenzen maakt van kinderen mooie mensen’.

06 33 31 98 68
ikecscheerder@kinderopvangwestfriesland.nl

Lees hier het laatste GGD rapport van IKEC Scheerder (BSO).

IKEC Wilhelminalaan (7-12 jaar)

Locatie IKEC Wilhelminalaan bevindt zich vlakbij NS-station Hoorn. Er wordt gebruik gemaakt van een fijne groepsruimte, de gymzaal en het schoolplein. Verder zijn er verschillende plekken in de buurt waar we gebruik van maken, zoals het hockeypleintje waar we vaak met de kinderen voetballen.


0229 763 909
06 44 62 63 52
ikecwilhelminalaan@kinderopvangwestfriesland.nl

Lees hier het laatste GGD-rapport van IKEC Wilhelminalaan (De Wissel).

Bekijk de virtuele rondleiding: 

Ikec Hoorn Trigoon

Back To Top