skip to Main Content

IKEC | BSO

Speciaal onderwijs, zorg en kinderopvang, alles op één plek. Dat is het ideaal voor kinderen, ouders én professionals die intensief samenwerken. Het kan bij het Integraal Kind en Expertise Centrum Jonge Kind (IKEC).

Het IKEC bestaat uit verschillende locaties, waar SKH opvang biedt op de locaties IKEC Scheerder en IKEC de Wissel. Wij bieden hier als SKH kleinschalige opvang voor kinderen van 2 tot 12 jaar.

Opvang in de schoolvakanties
In de vakanties komen alle kinderen van het IKEC naar locatie IKEC Scheerder. Zo ontmoeten de kinderen elkaar en kunnen met elkaar samenwerken en samenspelen. De pedagogisch medewerkers van beide locaties kennen alle kinderen.

Studiedagen
Op locaties die bezig zijn met de vorming van integraal kindcentrum (IKC) kan besloten worden om alle medewerkers te laten deelnemen aan een of meerdere studiedagen samen met school. Dit betekent dat de locatie op die dag niet open is. Deze uren worden dan ook niet in rekening gebracht. Voor meer informatie neem contact op met de pedagogisch medewerkers van de locatie.

Vaste dagindeling
We houden een vast ritme van de dag aan. Na schooltijd worden de kinderen door ons opgehaald en drinken en eten daarna samen in de basisgroep. Tussen 16.00-17.00 uur worden er activiteiten aangeboden, die samen met de kinderen zijn bepaald. De kinderen kunnen kiezen tussen verschillende sport- en spelactiviteiten, creatieve activiteiten, koken of tuinieren.

Lees hier meer over de verschillende locaties: 

IKEC Scheerder (2 – 7 jaar)

Locatie IKEC Scheerder is gevestigd aan de rand van het Risdammerhout Park en vlakbij Kinderboerderij de Woid en winkelcentrum de Huesmolen. Onze ruimte is ingericht om op een leuke, gestructureerde en zinvolle manier vrije tijd te besteden. Structuur maakt het voor de kinderen voorspelbaar waardoor het kind zich veilig voelt in de omgeving. Het benadrukken van de goede kwaliteiten en positieve benadering vergroot de sociale en emotionele vaardigheden van de kinderen.

‘Liefde en grenzen maakt van kinderen mooie mensen’.

06 33 31 98 68
IKEC@kinderopvanghoorn.nl

Lees hier het laatste GGD rapport van IKEC Jonge Kind (KDV).
Lees hier het laatste GGD rapport van IKEC Jonge Kind (BSO).

IKEC de Wissel (7-12 jaar)

Locatie IKEC de Wissel bevindt zich vlakbij NS-station Hoorn en is gevestigd in SBO de Wissel. De kinderopvang biedt ruimte aan een groep met maximaal 14 kinderen. Er wordt gebruik gemaakt van een fijne groepsruimte, de gymzaal en het schoolplein van SBO de Wissel. Verder zijn er verschillende plekken in de buurt waar we gebruik van maken, zoals het hockeypleintje waar we met de kinderen vaak voetballen.


0229 763 909
wissel@kinderopvanghoorn.nl

Lees hier het laatste GGD-rapport van SKH de Wissel.

Bekijk de virtuele rondleiding:
Buiten

Wissel bso buiten ruimte – Spherical Image – RICOH THETA

Groep 1

Wissel bso groep 1 – Spherical Image – RICOH THETA

Groep 2

Wissel groep 2 – Spherical Image – RICOH THETA

 

 

Back To Top