skip to Main Content

SKH Miamondo | KDV

Miamondo is de nieuwste locatie van SKH. Miamondo is gevestigd aan de Van Dedemstraat 6A, tegenover de Albert Heijn, nabij het station en het ziekenhuis. SKH Miamondo is een ruime, lichte en huiselijke locatie met twee horizontale groepen: een babygroep (0 tot 22 maanden) en een peutergroep (22 maanden tot 4 jaar).

Binnen spelen

De inrichting van Miamondo heeft een rustige huiselijke uitstraling, met verschillende speelhoeken voor de kinderen. Op de peutergroep is er een uitgebreide huishoek waar de kinderen onder andere heerlijke gerechten kunnen maken in het keukentje en de poppen kunnen verzorgen. Ook woont hier de huishond die vaak heerlijk in zijn mand ligt te rusten. Maar de bouwers onder ons kunnen ook hun lol op; een grote bak met Duplo, houten blokken en ander constructiemateriaal is er natuurlijk aanwezig. Daarnaast is er een heel kledingrek vol met verkleedkleren en onze Tipi tent waar je je rustig met een boekje even terug kunt trekken. Op de babygroep is er ook alle ruimte voor de ontwikkeling van uw kind. Een grote grondbox waar het kind in alle rust en op zijn eigen tempo zichzelf kan ontwikkelen. En ook hier is een huishoek waar de kinderen zich goed kunnen vermaken met het keukengerei. Een wieg waar de allerkleinste hun rust kunnen pakken. Tussen de groepsruimtes in is de toiletruimte en de verschoningsruimte. Door deze nabijheid worden oudere kinderen gestimuleerd zelfstandig naar het toilet te gaan.

 

Buiten spelen

Aan de achter- en zijkant van het gebouw hebben we een mooi uitdagend natuurspeeltuintje mét een overkapping. Zo kunnen wij met weer en wind lekker buiten spelen; waar we van alles zien en ontdekken. Deze wordt iedere dag ontdekt door de kinderen, want slecht weer bestaat niet als je de juiste kleding hebt.

Samenwerking

Bij Miamondo werken we samen met Fiolet Taaltraining en het Horizon College. We zullen naast reguliere opvang ook opvang bieden aan kinderen van ouders die een inburgeringscursus volgen bij Fiolet Taaltraining en kinderen van studerende moeders aan het Horizon College. Door deze samenwerking verwachten wij een grote diversiteit aan culturen, etnische achtergronden, interesses en overtuigingen. Bij ons op de groep zie je dat aan bijvoorbeeld de feesten uit verschillende geloofsovertuigingen die we vieren en de manier waarop de ruimte is ingericht. Bij ons mag iedereen zichzelf zijn en ontdekken wij de verschillen van elkaar. Zo leren kinderen om respectvol om te gaan met verschillen van anderen, maar ook met de kenmerken van zichzelf. Wij zijn samen verschillend.

0229 763 903
info@kinderopvanghoorn.nl 

Lees hier het laatste GGD-rapport van SKH Miamondo.

 

 

 

 

Fiolet Taaltrainingen

 

 

Back To Top