skip to Main Content

SKH Miamondo | KDV

Miamondo is een van de nieuwste locatie van SKH. Miamondo is gevestigd aan de Van Dedemstraat 6A, tegenover de Albert Heijn, nabij het station en het ziekenhuis. SKH Miamondo is een ruime, lichte en huiselijke locatie met twee horizontale groepen: een babygroep (0 tot 24 maanden) en een peutergroep (24 maanden tot 4 jaar).

Binnen spelen
De inrichting van Miamondo heeft een rustige huiselijke maar moderne uitstraling, met verschillende speelhoeken voor de kinderen.
Op beide groepen is de ruimte aangepast naar de leeftijd en ontwikkeling van de kinderen.

Bij de babygroep is er naast alle ruimte om te spelen vooral ook gekeken naar de rust die de allerjongste nodig hebben. Een ruime grondbox, diverse slaapmogelijkheden en knusse speelhoekjes met mooi speelgoed zorgen voor meer dan genoeg uitdaging en ruimte om te ontspannen, ontdekken en ontwikkelen. De pedagogisch medewerkers zorgen dat er activiteiten worden aangeboden die de kinderen uitdagen en prikkelen. Er is een voedingsruimte waar moeders die borstvoeding willen komen geven aan hun kind tijdens de opvang, rustig kunnen zitten.

Bij de peutergroep ligt de nadruk op taal, ontdekken en samenspel. Er wordt gewerkt met thema’s zodat de kinderen nieuwsgierig worden. Over aan de hand van deze thema’s gaan we lezen, we spelen ze na maar we kunnen ze natuurlijk ook ervaren. We zorgen ervoor dat de kinderen alles zo breed mogelijk aangeboden krijgen en mee maken. In de diverse hoekjes is verschillend spelaanbod, zodat iedereen zijn of haar eigen ruimte kan zoeken. Rust voor wie dat wil met boekjes en sensomotorisch materiaal maar ook rollenspel, constructiemateriaal en heel veel puzzels en spelletjes.

 

Buiten spelen
Aan de achterkant van het gebouw hebben we een mooi uitdagend tuintje met een overkapping. Zo kunnen wij met weer en wind lekker buiten spelen; waar we van alles zien en ontdekken. Wij spelen niet alle dagen in het tuintje, vaak gaan wij de omgeving in. Daar leer en zie je immers nog veel meer. Speeltuintjes in de omgeving, kinderboerderij de Woid, het station van de stoomtrein en de diverse parken worden regelmatig bezocht om heerlijk te spelen. Ook gaan we bij de bouw kijken, de ambulancestalling of bij de brandweerkazerne. Onze uitstapjes worden aangepast aan de thema’s waar we mee werken en de interesses van de groep.

 

Samenwerking
Bij Miamondo werken we samen met Fiolet Taaltraining en het Horizon College. Zo kan bij ons door middel van een observatieraam les gegeven worden aan de studenten. Op deze manier leren de pedagogisch medewerkers van de toekomst hoe het er aan toe gaat op een kinderdagverblijf. De ouders en verzorgers die vanuit hun vaderland helemaal niet bekend zijn met kinderopvang, kunnen ook eens mee kijken zonder dat de kinderen hier erg in hebben. Dit alles gebeurd uiteraard op afspraak en onder begeleiding van de docenten.

We zullen naast reguliere opvang ook opvang bieden aan kinderen van studerende ouders van Fiolet Taaltraining en kinderen van studerende ouders van bijvoorbeeld het Horizon College. Door deze samenwerking is er een diversiteit aan culturen, interesses en overtuigingen. Bij ons op de groepen zie je dat aan bijvoorbeeld de ruimte die wij geven voor feesten uit verschillende culturen en de manier waarop ouders aankijken tegen opvoeding, leefstijl, voeding en kinderopvang. Bij ons mag iedereen zichzelf zijn en ontdekken wij misschien de verschillen van elkaar. Maar vooral zien wij dat het kinderen niets uitmaakt waar je vandaan komt of welke taal je thuis spreekt.

Wij zijn samen verschillend en genieten daarvan

0229 763 903
info@kinderopvangwestfriesland.nl 

Lees hier het laatste GGD-rapport van SKH Miamondo.

 

 

Fiolet Taaltrainingen

 

Back To Top