SKH Miamondo | KDV

Miamondo is de nieuwste locatie van SKH en zal in het voorjaar van 2019 worden geopend. Miamondo zal zich vestigen aan de Van Dedemstraat 6A, naast het Service Bureau van SKH en tegenover de Albert Heijn nabij het station en het ziekenhuis. SKH Miamondo biedt plaats voor twee verticale groepen van 12 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

Binnen spelen

De inrichting van Miamondo heeft een huiselijke uitstraling, met verschillende speelhoeken voor de kinderen. In de huishoek kunnen de kinderen onder andere koken, thee zetten en de poppen verzorgen. Verder is er een bouwhoek, een leeshoek, een knutselhoek en de themahoek. Voor de baby’s zijn er boxen en een grondbox, van waaruit zij de wereld kunnen ontdekken. Tussen de groepsruimtes in is de toiletruimte en de verschoningsruimte. Door deze nabijheid worden oudere kinderen gestimuleerd zelfstandig naar het toilet te gaan.

Buiten spelen

De buitenruimte aan de achter- en zijkant van het gebouw zal worden omgetoverd tot een fijne natuurspeeltuin voor de kinderen. Deze wordt iedere dag ontdekt door de kinderen, want slecht weer bestaat niet als je de juiste kleding hebt.

Samenwerking

Bij Miamondo werken we samen met Fiolet Taaltraining en het Horizon College. We zullen naast reguliere opvang ook opvang bieden aan kinderen van ouders die een inburgeringscursus volgen bij Fiolet Taaltraining en kinderen van studerende moeders aan het Horizon College. Door deze samenwerking verwachten wij een grote diversiteit aan culturen, etnische achtergronden, interesses en overtuigingen. Bij ons op de groep zie je dat aan bijvoorbeeld de feesten uit verschillende geloofsovertuigingen die we vieren en de manier waarop de ruimte is ingericht. Bij ons mag iedereen zichzelf zijn en ontdekken wij de verschillen van elkaar. Zo leren kinderen om respectvol om te gaan met verschillen van anderen, maar ook met de kenmerken van zichzelf. Wij zijn samen verschillend.

0229 763 903
info@kinderopvanghoorn.nl 

Lees hier het laatste GGD-rapport van SKH Miamondo.

 

Fiolet Taaltrainingen