skip to Main Content

SKH het Podium | Thema BSO 

Theater BSO het Podium

Spelen is een belangrijk onderdeel van het kinderleven. En theater is niets anders dan spelen!

Tijdens schoolweken op maandag, dinsdag en donderdag bieden wij de kinderen van Theater-BSO het Podium dramalessen aan. Hoewel het Podium onderdeel van de Raccers is, zijn kinderen van alle scholen in Hoorn welkom op deze thema-BSO. De kinderen komen na schooltijd op het Podium en hebben een eet en drink moment. Tussen 16:00u en 17:30 uur krijgen de kinderen lessen over alles wat met theater te maken heeft. Regisseren, schrijven, spelen, grimeren, maar ook het maken van poppen en decor komen aan bod. Na de dramales mogen de kinderen vrij spelen tot zij worden opgehaald. Het Podium is geopend tot 18:30u.

Samenwerken, gek durven doen, zelf verzinnen en plezier hebben staan centraal op het Podium. We werken met de kinderen hard aan het groepsgevoel om zo een vertrouwde en veilige omgeving te creëren, waarin ieders theatertalent ontwikkeld kan worden. 

De ruimte is zo ingericht dat er een gedeelte is met een podium, waar de voorstellingen gespeeld worden, en een gedeelte met kleding, knutselspullen, tafels en grime-materiaal. De kinderen mogen pakken wat ze nodig hebben en zorgen er zelf voor dat het lokaal opgeruimd achterblijft.

We werken op verschillende momenten met de groepen toe naar een fantastische voorstelling. Voor enkele van deze voorstellingen worden de kinderen van de Raccers uitgenodigd als publiek, voor andere voorstellingen worden de ouders uitgenodigd. Zo hebben de kinderen publiek en de ouders hebben de mogelijkheid hun kind te zien stralen op het podium. 

 

0229 212 343
podium@kinderopvangwestfriesland.nl

Lees hier het GGD-rapport van SKH het Podium (onderdeel van de Raccers)

Back To Top