skip to Main Content

SKH de Raccers | BSO 

Op de Raccers bieden wij buitenschoolse opvang (BSO) in een prachtig oud gebouw. Er zijn vijf groepen van circa 20 kinderen verdeeld per leeftijd. Beneden zijn de ruimtes voor kinderen tussen de 4 en 6,5 jaar. Boven zijn de groepen voor kinderen vanaf 6,5 jaar. In de centrale keuken kan er door de kinderen onder begeleiding worden gekookt. De lokalen zijn zo ingericht dat ze aansluiten bij de verschillende leeftijdsgroepen. De kinderen helpen mee met het inrichten van het lokaal. Het gerenoveerde pand bevindt zich in de binnenstad, nabij het station, de bibliotheek en een heerlijk park. Achter de locatie ligt een ruime parkeerplaats voor betaald parkeren.

In de binnenstad werken we steeds nauwer samen met de Mariaschool en Montessorischool. We willen naar twee integrale kindcentra met gezamenlijke visies. Bekijk de visies van Montessori kindcentrum (MKC) en IKC-Maria. Daarnaast werken wij samen met Buurtnetwerk Stadskern, Parlan en de bibliotheek. We gaan geregeld op bezoek bij de verzorgingshuizen Westerhaven en Lindendael.

Onderdeel van SKH de Raccers is Theater BSO het Podium, waar kinderen vanaf 7 jaar van alle scholen in Hoorn naar toe kunnen komen in de schoolweken.

Binnen spelen
Vanaf 7 uur zijn de kinderen al welkom op de Raccers voor de voorschoolse opvang. Ze kunnen plaatsnemen aan een gezellig gedekte tafel, om samen te ontbijten. Daarnaast kunnen ze vrij spelen totdat ze naar school gebracht worden.
Na schooltijd worden de kinderen lopend vanaf de verschillende scholen opgehaald. Ze spelen eerst samen en vervolgens is er een eet en drink moment. De kinderen helpen met het verzinnen van de activiteiten voor de BSO, zowel in de schoolweken als de vakanties. De verschillende ruimtes geven de kinderen de mogelijkheid uitdagende activiteiten te ondernemen.

Buiten spelen
Op onze prachtige afgesloten buitenspeelplaats kunnen kinderen zich heerlijk uitleven. Wij zijn de trotse eigenaar van een natuur ontdektuin. Daarnaast mogen wij gebruik maken van het schoolplein van de naastgelegen Montessorischool. Op het achterplein van de Montessori is een voetbalveld gecreëerd. Op deze locatie wordt regelmatig Beweegwijs aangeboden, zodat we samen met de kinderen sportief bezig zijn. Tijdens deze activiteiten werken we aan de samenwerking tussen leeftijdsgenoten. Maar ook tussen jong en oud, hierbij hebben de oudere kinderen een begeleidende rol. Vooral in de zomermaanden willen wij het liefst er lekker op uit om met de 7+ lekker te ravotten in het park. 

Zwemles!
De kinderen kunnen op dinsdagmiddag meedoen aan zwemlessen (diploma A) bij Sportschool Frits van der Werff. De inschrijving en betaling regelt u zelf onder vermelding van SKH en vervolgens hoeft u uw kind alleen nog maar op dinsdag de zwemspullen mee te geven naar de BSO. Inhoudelijke informatie over de zwemlessen vindt u hier

Vakanties
In de schoolvakanties biedt de Raccers een afwisselend activiteitenprogramma aan die aansluit bij het vakantiethema van SKH. Samen spelen en samen eten, maakt de vakantiedag gezellig en onderhoudend. De kinderen van de Raccers zijn tijdens de vakanties op hun eigen locatie. Tenminste, op de dagen dat er geen uitje gepland is. Er worden in de vakanties uitjes georganiseerd naar leeftijd. Voor elke vakantie worden de ouders op de hoogte gesteld van het programma en kunnen ze hun kinderen aanmelden voor de dagen waar hun kind enthousiast van wordt.

“Samen met het kind elke dag weer een mooie dag beleven op een plek waar hij/zij zichzelf mag en kan zijn” (team Raccers)

0229 212 343
raccers@kinderopvangwestfriesland.nl

Lees hier het laatste GGD-rapport van SKH de Raccers.

  

Back To Top