skip to Main Content

SKH de Raccers | BSO / SKH het Podium | Thema BSO

Op de Raccers bieden wij buitenschoolse opvang (BSO) in een prachtig oud gebouw. Het gerenoveerde pand bevindt zich in de binnenstad, nabij het station, de bibliotheek en een heerlijk park. Achter de locatie ligt een ruime parkeerplaats. In de binnenstad werken we steeds nauwer samen met de Mariaschool en Montessorischool. We willen naar twee integrale kindcentra met gezamenlijke visie. Bekijk de visies van Montessori kindcentrum (MKC) en IKC-Maria. Daarnaast werken wij samen met Buurtnetwerk Stadskern, Parlan en de bibliotheek.

Binnen spelen
Er zijn vijf groepen van max. 20 kinderen verdeeld per leeftijd. Beneden zijn de ruimtes voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar. Boven zijn de groepen voor kinderen vanaf 7 jaar. Ook zit de Theater BSO in het pand, waar kinderen vanaf 7 jaar van alle scholen in Hoorn kunnen komen. In de centrale keuken kan er door de kinderen onder begeleiding worden gekookt. Boven is een mooi speelpodium en een ruime bouwhoek. De verschillende groepen geven de kinderen de mogelijkheid uitdagende activiteiten te ondernemen.

Buiten spelen
Op onze prachtige afgesloten buitenspeelplaats kunnen kinderen zich heerlijk uitleven. Wij zijn de trotse eigenaar van een natuur ontdektuin met een wigwam, wilgentunnel, verstopplekken, een mudpie kitchen en een moestuin. Daarnaast mogen wij gebruik maken van het schoolplein van de naastgelegen Montessorischool.

Zwemles!
De kinderen kunnen op dinsdagmiddag meedoen aan zwemlessen (diploma A) bij Sportschool Frits van der Werff. De inschrijving en betaling regelt u zelf onder vermelding van SKH en vervolgens hoeft u uw kind alleen nog maar op dinsdag de zwemspullen mee te geven naar de BSO. Inhoudelijke informatie over de zwemlessen vindt u hier

“Samen met het kind elke dag weer een mooie dag beleven op een plek waar hij/zij zichzelf mag en kan zijn” (team Raccers)

0229 212 343
raccers@kinderopvanghoorn.nl

Lees hier het laatste GGD-rapport van SKH de Raccers.

Theater BSO
De Theater-BSO is tijdens schoolweken geopend op maandag, dinsdag en donderdag na school. Op deze dagen krijgen de kinderen van 16.00-17.30 dramales, waarbij gek durven doen, vrij bewegen, zelf verzinnen en plezier hebben centraal staan. Tevens zijn er momenten in het jaar dat wij naar een spetterende voorstelling toewerken.

Podium@kinderopvanghoorn.nl

Lees hier het GGD-rapport van SKH het Podium.

  

Back To Top