skip to Main Content

Roald Dahl | KDV | Peuterspeelschool | BSO

Roald Dahl bevindt zich in MFA de Kreek en maakt deel uit van IKC de Kreek. Het duurzame gebouw is volledig van hout en energiezuinig in het gebruik. Bij Roald Dahl bieden wij opvang voor kinderen van 0-12 jaar. We beschikken over één verticale groep (0-4 jaar), één peuterspeelschoolgroep (2-4 jaar) en vijf BSO groepen (4-12 jaar).

Wij werken nauw samen met de Roald Dahl school en de Brede School Bibliotheek (BSB). Kinderen die daaraan toe zijn, doen mee met de activiteiten van de kleuterklassen. Dat kan buitenspelen zijn, maar ook samen lezen of in de huishoek spelen. Zo proberen we de overgang naar de basisschool zo soepel mogelijk te laten verlopen. We mogen gebruik maken van de BSB, vooral op regenachtige dagen is het heerlijk om in de gezellig ingerichte BSB een boekje (voor) te lezen.

Klik hier om meer te lezen over:

KDV verticale groep (0-4 jaar)

Op ons kinderdagverblijf beschikken wij over een veilige, prettige en uitdagende omgeving waar uw kind optimale zorg en aandacht krijgt en samen leert spelen.

De KDV ruimte is zo ingericht dat de kinderen heerlijk kunnen spelen in diverse hoeken. We werken met de VVE methode Startblokken, waarbij door middel van spel de brede persoonlijkheidsontwikkeling van de kinderen wordt gestimuleerd. Bij Startblokken gebruiken we thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Voor de baby’s is er een grondbox aanwezig om veilig in te kunnen kruipen en te spelen. Tijdens de activiteiten wordt rekening gehouden met de verschillende ontwikkelingsfasen van baby’s en peuters. Er is een goede samenwerking met de Roald Dahl school en de leerlingen van school komen met regelmaat langs om voor te lezen aan de kinderen.

Peuterspeelschool (2-4 jaar)

Op de Roald Dahl school hebben wij een peuterspeelschool voor kinderen van 2-4 jaar. Deze is geopend op ma, di, do en vrij van 08.15 tot 12.15 uur.

Jonge kinderen ontwikkelen zich en leren door (samen)spelen met andere kinderen en volwassenen in een uitdagende en kindvriendelijk ingerichte ruimte. In een veilige en vertrouwde omgeving, waar ook de ouders volop betrokken zijn en kunnen leren hoe ze hun kind ondersteunen in hun ontwikkeling.

Twee- en driejarigen spelen met plezier en voelen zich prettig bij het aanbod en in de ruimte waar ze samenspelen. Met extra aanbod maken kinderen grote stappen vooruit in de ontwikkeling. De kinderen komen per week minimaal twee dagdelen van elk 4 uur naar de peuterspeelzaal. Tijdens de vakanties zijn wij gesloten. Meer informatie vindt u op www.peuterspeelscholen.nl

BSO (4-12 jaar)

Bij de Roald Dahl kunnen de BSO kinderen voor en na schooltijd gebruik maken van elke speel-, ontdek- of relaxhoek van de BSO. Door ons open-deuren beleid zijn de kinderen niet gebonden aan een vaste groep, maar kunnen ze binnen de BSO de ruimte zoeken. Tijdens een aantal momenten, bijvoorbeeld met het eten en drinken, gaan de kinderen terug naar hun basisgroep, deze basisgroepen zijn ingedeeld op leeftijd: 4-6 jaar en 6-12 jaar 

Door de verschillende hoeken in de groepen worden de kinderen uitgedaagd tot spel en ontdekking, maar er is ook rekening gehouden met voldoende plekken voor ontspanning.  

De buitenruimte van de BSO is deels ingericht als natuur ontdektuin. We maken gebruik van de schoolpleinen om sport- en spelactiviteiten te organiseren of voor vrij spel. Ook maken we af en toe gebruik van de sporthal in het MFA de Kreek. 

De oudste kinderen komen zelfstandig naar de BSO. De jongste kinderen worden opgehaald uit de klas of verzameld op een afgesproken plaats. De BSO is gekoppeld aan de basisscholen in de buurt en maakt onderdeel uit van de wijk of buurt. We stimuleren daarmee ontmoetingen tussen leerkrachten en pedagogisch medewerk(st)ers, zodat de kinderen zich veilig en vertrouwd voelen. 

0229 845 002
roalddahl@kinderopvangwestfriesland.nl

Lees hier de laatste GGD-rapportage van het KDV.
Lees hier de laatste GGD-rapportage van de BSO.

Back To Top