skip to Main Content

SKH het Spectrum | KDV | Peuterspeelschool | BSO

“Bij SKH het Spectrum mag ieder kind stralen!”

SKH het Spectrum is een begrip in de Kersenboogerd. Dankzij de goede samenwerking met basisschool Het Spectrum zijn we goed op weg om een kindcentrum te worden waar opvoeding, educatie, spelend leren en begeleiding naadloos in elkaar overgaan. SKH het Spectrum biedt opvang van 0-12 jaar en bestaat uit één KDV groep en drie BSO groepen voor kinderen van basisschool het Spectrum. De locatie bevindt zich vlakbij voetbalvereniging De Blokkers en het Willem Wiesepark.

Binnen spelen
SKH het Spectrum is een sfeervolle locatie die van vele speelgemakken is voorzien. De KDV groep is gesitueerd op de benedenverdieping. Het is een lichte, ruime groep waar kinderen worden uitgedaagd tot spel en spelend leren. In de huiselijke groepen ontvangen we de BSO kinderen na schooltijd met fruit en drinken. Tijdens het aangeboden fruit en drinken luisteren wij graag naar de verhalen van de kinderen, over wat zij die dag hebben beleefd. We proberen met elkaar een gezellige sfeer te creëren waar alle kinderen zich thuis en prettig voelen. Met voldoende tijd, ruimte en aandacht voor het individuele kind én voor de groep en met een prima op elkaar ingespeeld team van pedagogisch medewerksters zeggen niet alleen de kinderen, maar ook de ouders, zich hier thuis te voelen. Met een ruime gymzaal is er genoeg plek om te bewegen en te spelen.

Buiten spelen
We maken gebruik van het hele schoolplein, zodat niemand zich hoeft te vervelen. Er staat een speeltoestel en er is voldoende spelmateriaal waarmee de kinderen zich kunnen uitleven. Ook door de sportieve activiteiten is buitenspelen voor ieder kind een feest.

BSO in de schoolvakanties
In de schoolvakanties zijn de BSO kinderen tot 9 jaar welkom op de eigen locatie. Dit is een proefperiode tot en met de meivakantie 2021.

De kinderen van 9 jaar en ouder kunnen terecht bij SKH de Ceder. Bij SKH de Ceder is een jeugdhonk ingericht, waar alle oudste kinderen vanuit de Kersenboogerd samen komen voor een leuke dag. De activiteiten die hier worden aangeboden zijn aangepast naar de leeftijd van de kinderen.

Peuterspeelschool
Bij de peuterspeelschool worden kinderen vanaf 2 jaar optimaal voorbereid op de basisschool. Spelenderwijs worden kinderen geholpen om de stap naar de basisschool op een natuurlijke manier te nemen. We werken hierbij nauw samen met de kleuterklassen van basisschool het Spectrum. Ook kinderen die naar een andere basisschool doorstromen zijn bij ons welkom. Bekijk de website van de peuterspeelscholen voor meer informatie.

KDV: 0229 763 913
BSO: 0229 260 125
spectrum@kinderopvanghoorn.nl

Lees hier het GGD-rapport van SKH het Spectrum-KDV.
Lees hier het laatste GGD-rapport van SKH het Spectrum-BSO.

Back To Top