skip to Main Content

SKH Zonnelicht | KDV | BSO

Nieuw bij SKH Zonnelicht een eigen klimmuur!

SKH Zonnelicht is de natuurlijke kinderopvang van Hoorn! We werken met verschillende stromingen die goed aansluiten bij de principes van de vrije school, waarbij de antroposofische gezichtspunten een grote rol spelen.

Wij geven de kinderen biologische voeding en spelen veel buiten. We besteden aandacht aan creativiteit, beweging en muziek. Zo leren we de kinderen op een speelse manier om waardering te hebben voor elkaar en de natuur. Er is veel aandacht voor het ritme van de seizoenen.

Wij zijn gevestigd in de Montessorischool Kersenboogerd dichtbij NS station en je kunt er gemakkelijk voor de deur parkeren. Wij bieden kinderdagopvang en BSO. Twee opvangvormen onder één dak. Handig voor ouders, maar vooral prettig voor kinderen, omdat de overgang naar een volgende groep minder groot is.

Wij beschikken over vier speelruimtes, een gymzaal en schoolplein met tuin. We struinen door het park in de buurt en doen ook speurtochten. Klimmen, duikelen en voetballen doen de kinderen op het plein met hun vriendjes. Er is een grote zandbak om in te spelen. Er is altijd tijd om beestjes en vlinders te bewonderen.

Kinderdagverblijf
Bij ons staan geborgenheid, warmte en aandacht centraal. De verschillende speelse activiteiten, zoals schootliedjes en zintuiglijke spelletjes dragen bij aan de sociaal-emotionele ontwikkeling en stimuleert de creativiteit en het samen spelen. We passen ons aan het ritme van uw kind aan.
De kinderen spelen buiten in de zandbak spelen of met het buitenspeelgoed en de loopfietsjes. Voor de allerkleinsten leggen we ‘s zomers kleden buiten, zo kunnen zij de wereld op een veilige manier ontdekken. In de winter wandelen we veel met de baby’s.

Buitenschoolse opvang
Wij bieden buitenschoolse opvang (BSO) voor kinderen van de Montessorischool Kersenboogerd en de Westfriese Vrijeschool Parcival en zorgen voor het vervoer van en naar school. Er zijn twee BSO-groepen, de Dolfijnen (4-7 jarigen) en de Pinguïns (7-12 jarigen) waar de kinderen samen met hun leeftijdsgenoten kunnen spelen, ontspannen en ontdekken.

Voor meer info zie onze folder.

‘Zonnelicht is liefdevol en kindgericht. Mijn kinderen voelen zich veilig en welkom. Ze hebben nooit haast om naar huis te gaan. Toen ze klein waren vond ik de warme knuffel heel fijn en ze genieten nu van het bouwen en buitenspelen. ‘s Avonds liggen ze met rode wangen voldaan in bed.’

0229 508900
Zonnelicht@kinderopvangwestfriesland.nl

Bekijk hier het laatste GGD-rapport van SKH Zonnelicht-KDV
Bekijk hier het laatste GGD-rapport van SKH Zonnelicht-BSO

  

Back To Top