skip to Main Content

de Zwaaghalsjes | Peuterspeelschool | BSO

Peuterspeelschool

Jonge kinderen ontwikkelen zich en leren door (samen)spelen met andere kinderen en volwassenen in een uitdagende en kindvriendelijk ingerichte ruimte. In een veilige en vertrouwde omgeving, waar ook de ouders volop betrokken zijn en kunnen leren hoe ze hun kind ondersteunen in hun ontwikkeling.

Twee- en driejarigen spelen met plezier en voelen zich prettig bij het aanbod en in de ruimte waar ze samenspelen. Met extra aanbod maken kinderen grote stappen vooruit in de ontwikkeling. De kinderen komen per week minimaal twee dagdelen van elk 4 uur naar de peuterspeelzaal. Tijdens de vakanties zijn wij gesloten. Meer informatie vindt u op www.peuterspeelscholen.nl

Buitenschoolse opvang

de Zwaaghalsjes biedt opvang aan een BSO-groep van 20 kinderen van 4 tot 12 jaar. In de buurt ligt wijkpark Bangaerde en zwembad De Wijzend. Wij zoeken zo veel mogelijk aansluiting bij de school en in de wijk bij het aanbieden van activiteiten.

Binnen spelen
Onze ruimte is geschikt voor verschillende leeftijdsgroepen. De jongere kinderen kunnen heerlijk spelen in de huishoek met een ‘echt’ huis waar ze zich kunnen verkleden en opgaan in hun spel. De oudere kinderen kunnen zich uitleven op de computer of met de voetbaltafel. In de ‘chillhoek’ kunnen ze rustig een boekje lezen. Verder is er gelegenheid voor de kinderen om zich bezig te houden met uitdagende activiteiten.

Buiten spelen
Het ruime speelplein beschikt over leuke toestellen en diverse buitenmaterialen, zoals een skelter, zodat kinderen uitgedaagd worden om lekker samen te spelen. Uitjes naar het wijkpark, de speeltuin en de kinderboerderij staan regelmatig op ons programma.

BSO op woensdag en in de schoolvakanties
Op woensdagmiddag gaan de kinderen vanuit school naar de Bussel. Op deze locatie wordt, net als in de vakanties, een activiteitenprogramma aangeboden die meerdere weken loopt, zoals bijvoorbeeld koken of een bezoek aan mak Blokweer. De kinderen kunnen daarnaast spelen in de mooie natuurspeeltuin van deze locatie.

0229 237447
zwaaghalsjes@kinderopvangwestfriesland.nl

Lees hier het laatste GGD-rapport van de BSO.
Lees hier het laatste GGD-rapport van de Peuterspeelschool.

   

Back To Top