skip to Main Content

Rust, natuur, beweging en creativiteit

De vier basiselementen van onze natuur ontdektuin
In de natuur ontdektuin kunnen kinderen in een groene omgeving spelen met zand, klei, modder, aarde, water, gras, stenen en schelpen. Bij de beplanting is rekening gehouden met het aantrekken van onder andere lieveheersbeestjes, wormen, vlinders en vogels. Kinderen kunnen in de tuin op onderzoek uit gaan, hutten bouwen, klauteren en spelen. Een natuur ontdektuin staat garant voor urenlang speelplezier met de ervaring dat er weinig onenigheid is tussen de kinderen.
De tuin is op de meeste locaties ruim genoeg om ook volop gebruik te maken van de fietsjes en karren. Daarnaast staan op een aantal locaties onze buitenbedjes in de tuin, direct naast de groepsruimte.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat indringende natuurervaringen op jonge leeftijd leiden tot een sterkere verbinding met de natuur op latere leeftijd en duurzaam gedrag stimuleren. Kinderen die veel buitenspelen in de natuur zijn gezonder en gelukkiger. Kinderen die zonder toezicht in de natuur spelen, zijn creatiever, zelfstandiger en ze durven meer dan andere leeftijdsgenootjes.

Back To Top