skip to Main Content

Opleiding gespecialiseerd medewerker kindcentrum gaat door!

Op woensdag 4 september is op het hoofdkantoor van Kinderopvang Langedijk een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor een duurzame samenwerking tussen ROC Kop van Noord-Holland en Kappio, SKRS, SKH, SKIK, Kinderopvang Langedijk en Blosse opvang en onderwijs.

Een aantal jaar geleden zijn ROC Kop van Noord-Holland, SKH en Kappio begonnen met het ontwikkelen van een nieuwe opleiding: gespecialiseerd pedagogisch medewerker voor het kindcentrum. Dit vanuit de behoefte om actief in te spelen op de maatschappelijke ontwikkelingen, maar ook om vanuit gezamenlijkheid invulling te geven aan een opleiding en zoveel mogelijk op te leiden in en met de beroepspraktijk. De opleiding blijkt een succes en de samenwerking wordt uitgebreid. Niet alleen met het aantal organisaties, maar ook op het aantal gebieden. ROC Kop van Noord-Holland, Kappio, SKRS, SKH, SKIK, Kinderopvang Langedijk en Blosse barsten van de ideeën om samen op te leiden en te ontwikkelen.

Binnenkort start de werving voor studenten die de opleiding op MBO4 niveau willen gaan volgen. Op 10 oktober is er een voorlichtingsbijeenkomst voor geïnteresseerde potentiële studenten op het servicebureau van Blosse. De opleiding start dan in februari 2020.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding

Foto: de bestuurders van de samenwerkende organisaties na het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst.

Back To Top