skip to Main Content

SKH het Zonnelicht voor een groenere wereld

De gemeentes Hoorn en Medemblik zetten zich in voor de duurzaamheid. Samen op weg naar klimaatneutrale gemeentes in 2040.

Vanuit het duurzaamheidsprogramma kreeg SKH het Zonnelicht een testpakket van BambooBaby voor wasbare luiers. 

Sinds 2017 zet BambooBaby zich in voor een groenere, circulaire wereld waarbij je niet jong genoeg kunt beginnen, namelijk tijdens de luierperiode. Als je wasbare luiers gebruikt, bespaar je per kind 1 ton aan afval per luierperiode. Ook stoot je minder CO2 uitstoot én ben je goedkoper uit. Belangrijk voor je kind is dat je luieruitslag voorkomt. Alle producten in het assortiment van BambooBaby zijn geproduceerd op een duurzame en milieuvriendelijke manier met gecertificeerde materialen (denk aan bamboe, biologisch katoen). Het luierassortiment is volledig herbruikbaar. Hierdoor behoort BambooBaby tot de ‘zero waste’ (afvalvrije) sector. Het hergebruik van de producten past binnen de circulaire economie.

Wasbare luiers kunnen worden gekocht, maar ze kunnen ook worden geleased. De luiers zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren. Voor meer informatie kijk op www.bamboobaby.nl

 

Back To Top